2005-09-23 00:39:48• hírek • Szatmar.ro

Az árvízkárosultakért zenél

Az Omega a székelyföldi árvízkárosultakért: megkezdődtek a turné előkészületei.

Jelentős az érdeklődés az október 20-án, 21-én és 22-én Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön tartandó Omega-koncertek iránt. A három székelyföldi városban máris megkezdődtek az előkészületek a legendás magyar sztárcsapat fogadására. Az együttessel folytatott egyeztetések során rögzítették a fellépések időpontját és helyszíneit: ennek értelmében mindhárom koncert este 19 órakor kezdődik a helyi sportcsarnokokban. Az Omega-turné szervezését a Romániai Magyar Demokrata Szövetség vállalta.

Nagy visszhangot váltott ki a három héttel ezelőtt tett bejelentés, mely szerint a székelyföldi árvizek súlyos következményeit látva, de nemkülönben a májusi marosvásárhelyi koncert jelentős sikerét tapasztalva, az együttes újabb fellépéseket tervez a Székelyföldön, amelyek bevételét a székelyföldi árvízkárosultak megsegítésére ajánlják fel.

Szepessy László, a Szövetségi Elnöki Hivatal igazgatója, a turné főszervezője elmondta, a helyi sportcsarnokokban tartandó koncerteken, a marosvásárhelyi fellépéshez hasonlóan, az Omega ezúttal is látványos hang- és fénytechnikával lép a közönség elé. A belépők ára mindhárom koncert esetében 25 új lej, azaz 250.000 régi lej lesz, a jegyeket október 5-től kezdik árusítani a három városban több ponton létrehozott jegyirodákban. A szervezők azonban gondolnak azokra is, akik csupán koncertek napján érkeznek a helyszínre, ezért mintegy három órával a koncertek előtt a helyszínen is vehetnek majd jegyet, a csarnokok telítettsége esetén pedig a kinn maradtak a sportcsarnokok közelében kialakított helyen, kivetítőkön követhetik a produkciót.

Szepessy szerint a koncert-turné az idei év egyik jelentős kulturális eseménye lesz, amellyel kétségtelenül a székelyföldiek több éves álma valósul meg, az Omega ugyanis első ízben lép fel az említett városokban. A koncertek azonban nemcsak a színvonalas szórakozás, hanem az összefogás, a szolidaritás koncertjei lesznek. Az Omega egy rendkívül nemes gesztust tett ezzel a felajánlással, amely arra hívja fel figyelmet, hogy mindannyiunk hozzájárulására szükség van az árvízkárosult magyar családok megsegítése érdekében. Az RMDSZ ezért tartja kiemelten fontosnak azt, hogy részt vegyen a koncertsorozat, illetve a hasonló kezdeményezések megszervezésben és lebonyolításában - hangsúlyozta a szervező.
Az Omega együttes tagjai a koncerteken kívül több közönségtalálkozón is részt vesznek, és felkeresik az árvíz sújtotta településeket is.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: