2010-07-20 12:39:22• hírek • Szatmár.ro

Az árvízkárosultak segélyezésére

Néhány hetea magyarországi árvízkárosultaknak szerveztek gyűjtést, most az erdélyieket segítik.

A magyarországi árvízkárosultak segélyezése céljából az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, a Magyar Ifjúsági Tanács, az Erdélyi Magyar Ifjak és a Gondviselés Segélyszervezet a Nemzeti Összetartozás Napján szervezetközi együttműködést hozott létre. Az elmúlt hetekben gyorssegélyezéssel, pénzbeli és természetbeni adományokkal, önkéntesek munkájával sikerült segítenünk rászoruló nemzettársainkon. Az aranyosszéki Várfalván ma egyhetes gyermektábor kezdődik, amelyben anyaországi árvízkárosult fiatalok együtt táboroznak erdélyi társaikkal. A 120 fős részvételű tábort augusztusban újabb hasonló jellegű követi Székelykeresztúron. Eddigi segélyezési tevékenységünkről a www.gondviseles.org honlapon olvasható összefoglaló.

Köztudott, hogy a közelmúltban Erdélyben is árvizek pusztítottak, amelyek Magyarlapádtól Udvarhelyszékig, Felcsíktól Háromszékig sok településen okoztak tetemes károkat. Az erdővidéki Bölönben bekövetkezett tegnapi árvíz sajnos nem csak óriási anyagi rombolással járt, hanem halálos áldozatot is követelt.


Az erdélyi árvízkárosultaknak gyűjtenek
Az erdélyi árvízkárosultaknak gyűjtenek


Szervezeteink emberi és anyagi erőforrásait az erdélyi árvizek nyomán ismételten mozgósítottuk, hogy lehetőségeink szerint segítsünk az árvízkárosultakon. Saját erőforrásaink már nem elégségesek a további segélyezéshez, ezért felhívással fordulunk mindazokhoz, akik valamilyen formában szeretnének bekapcsolódni jótékonysági tevékenységünkbe.

Adományszervezési akcióinkkal pénzsegélyeket gyűjtünk, továbbá hasznos természetbeni adományok (pl. épületanyag) felajánlását is várjuk. A rendelkezésünkre bocsátott anyagi javak maradéktalan célba juttatását biztosítjuk.

A segélyezési terveinkről és a felajánlások részleteiről a 0721267596-os telefonszámon (Szabó László), valamint az arviz2010@gmail.com elektronikus postafiókkal állunk az érdeklődők rendelkezésére.

A pénzbeli felajánlások fogadására a Gondviselés Segélyszervezet kizárólagosan e célra nyitott és elkülönítve, közös felügyelet alatt kezelendő bankszámláit* használjuk.

EMNT, MIT, EMI, Gondviselés Segélyszervezet

*Bankszámla-adatok:

- bankszámla-tulajdonos: Gondviselés Segélyszervezet (románul: Asociaţia Gondviselés Segélyszervezet); adószám: 23481515;

- számlavezető pénzintézet (románul): Banca Transilvania Sucursala Cluj-Napoca; Swift-kód: BTRLRO22;

- számlaszámok:

RON: RO92BTRL01301205I2145400;

HUF: RO83BTRL01312205I2145400;

EUR: RO19BTRL01304205I2145400;

USD: RO03BTRL01302205I2145400

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: