2010-01-08 10:14:02• hírek • Szatmar.ro

Újabb súlyos baleset a Dakaron

Luca Manca balesete árnyékában Coma és Peterhansel nyerte a szakaszt.

A 31. Dakar rali hatodik szakaszán az Antofagasta és Iquique közötti 418 kilométert tették meg a versenyzők. Már aki célba ért. Az olasz Luca Macának ez nem adatott meg, mivel a 10. kilométernél ledobta hátáról a motorja és súlyos agyrázkódással szállították kórházba, ahol a legutóbbi jelentések szerint életveszélyes állapotban kezelték.

Egy nappal korábban Manca még azzal került a figyelem középpontjába, hogy a hátsó kereke defektje miatt a homokban ragadt címvédőnek, Marc Comának felajánlotta sajátját...

Csütörtökön a motorosoknál Coma volt a leggyorsabb, megelőzve Ciryl Despres-t és Helder Rodriguezt, míg a szerdai győztes, a chilei Lopez Contardo „megvezette" a mezőny egy részét. Történt, hogy a 23. kilométernél eltévedt, a mögötte motorozó Frétigné, Duclos, Goncalves, Faria és Ullevalseter alkotta ötös pedig szorosan mögötte tette meg az öt kilométert.

Annak ellenére, hogy Coma az egyedüli motoros, aki idén duplázni tudott, a szerdai defektjének köszönhetően összetettben csak a negyedik, 66 perccel lemaradva az éllovas Despres mögött, aki háromnegyed órával vezet Contardo és Rodrigues előtt.



Az Atacama-sivatag kezdete dakar.com


Az autósoknál Stephane Peterhansel hasonló cipőben jár: szerdai technikai gondjai miatt hiába nyert csütörtökön, ráadásul ezzel egyedüliként duplázott a négykerekűek között, összetettben két órás hátrányával csak a nyolcadik. Az Atacama-sivatagban mögötte Carlos Sainz volt a második leggyorsabb, a spanyol pedig ezzel tovább növelte előnyét az összetettben Nasszer al-Attiyah és a csütörtökön is harmadik Mark Miller előtt.

Peterhanselnek ugyanakkor egy saját versenye is van, méghozzá a történelemmel. Na meg Vlagyimir Csagin ellen. És utóbbi ellen van kevesebb esélye, mivel a kamionosoknál évek óta egyeduralkodó orosz alighogy beállította a kilencszeres Dakar-győztes 52 szakaszgyőzelmet jelentő rekordját, Mr. Dakar rögtön megtoldotta eggyel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: