2012-04-24 12:32:14• hírek • Kocsis Zoltán

Az aranylakodalmasokat köszöntötte Ilyés Gyula

Szokatlan vendégei voltak kedd reggel a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal tanácstermének: az ötven éve házasságot kötötteket köszöntötte ugyanis Ilyés Gyula polgármester.

A város első számú közméltósága rövidke kétnyelvű beszédében köszöntötte a megjelenteket, gratulált nekik és további sok boldogságot és egészséget kívánt.

Elmondta, tudatában van annak, hogy mekkora esemény ez, hisz hála istennek szülei is megélték az aranylakodalmat. „Ez egy hatalmas morális érték, hogy önök jóban, rosszban fél évszázadot töltöttek egymás mellett és együtt", mondta láthatóan meghatódottan Ilyés.

Ezt követően a polgármester átadta a város elismerő okleveleit, Ionel Torja, a Lakosságnyilvántartó Helyi Közszolgálat vezetője pedig azt az 500 lejes támogatást, amit a Szatmárnémeti Városi Tanács még 2005-ben szavazott meg. Szatmárnémetiben idén 34 pár ünnepelte az 50. házassági évfordulóját, ám csak valamivel több, mint fele jelent meg kedden a polgármesteri hivatalban.

Természetesen nem mulasztottuk el az alkalmat és kíváncsiak voltunk, mi a hosszú házasság titka. „Az, hogy nem hagytuk abba a lélegzést", viccelődött az egyik férj. Majd komolyra fordítva a szót hozzátette: „Soha nem erőltettük rá a másikra akaratunkat. Mindent megbeszéltünk", mondta. „Sokat dolgoztunk és keveset pihenünk", tette hozzá felesége.

Az esemény legszebb mondata egy román néni szájából hangzott el, aki kijelentette: „Tudják meg, ha még egyszer választhatnék, akkor is őt választanám férjemnek".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: