2017-10-06 12:04:11• hírek • Bede Emőke

Az aradi vértanúkra emlékeztek a Kölcseyben

Zsúfolásig telt a főgimnázium díszterme október 6-án, hiszen az iskola diákjai idén is színvonalas előadással emlékeztek meg az aradi tizenhármakról.

Ebben az évben a nyolcadikosok, a 9. D, a 11. F, valamint a 12. E osztály diákjai léptek színpadra, munkájukat Fisár Erika és Fórizs Enikő magyartanárnők segítették.

A megemlékezés első felében a diákok felelevenítették a vértanúk életének legkiemelkedőbb mozzanatait, majd ezt követően a „hátrahagyott özvegyeket” megelevenítő diáklányok a vértanúk búcsúleveleiből idézve rótták le tiszteletüket. A színpadon felállított emlékmű előtt mécseseket gyújtottak a tanulók, majd két, gitárral kísért énekkel fejezték be az előadást.

A megemlékezés záró momentumaként Pataki Enikő igazgatónő szólt a közönséghez. Beszédében kiemelte az emlékezés fontosságát, hiszen a hősök emlékének megőrzése és tisztelete a magyar nemzeti egység megmaradásának záloga.

Az intézmény vezetője végül egy üzenettel engedte útjára a jelenlevőket: a magyarságot a világ bármely pontján vállalni kell, példaként pedig szolgáljon a tizenhármak bátorsága és áldozatvállalása, akik az utolsó pillanatban is hűek maradtak a nemzethez.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: