2012-01-23 17:44:24• hírek • Szatmar.ro

Az „aradi praktikák” nélkül meg lehetett volna a döntő

Bronzéremmel tért haza a németországi Wasserburgból a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a Közép-Európa Liga négyes döntőjéről. A vezetőség sikerként értékeli a harmadik helyet és sportszerűtlenséggel vádolja az Aradot.

„A lányok megérdemlik a dicséretet, a bronzmeccsen teltház előtt játszottak a hazaiak ellen. Minket csak a mintegy 30 fős lelkes szatmári szurkolótábor biztatott", mondta hazaérkezéskor Kereskényi Gábor, a vezetőtanács elnöke.

A VSK a regionális kupa elődöntőjében előbb 72-62 arányú vereséget szenvedett az Arad ellen, majd a harmadik helyért folytatott küzdelemben 72-72-es döntetlen után hosszabbításban 87-86-ra nyert a Wasserburg ellen.

Kereskényi szerint Dan Fleseriu tanítványai a döntőbe is bejuthattak volna, ha az Arad nem folyamodik sportszerűtlen eszközökhöz. Amelyek a román és a nemzetközi szövetségnél is kiverték a biztosítékot. A Maros-parti együttes ugyanis csak erre a hétvégére kölcsönvette a Targovistétől Ciocant és Givenst. Carmen Tocala, a Román Kosárlabda Szövetség elnöke hiába nevezte etikátlannak a lépést, a két játékos oroszlánrészt vállalt az Arad elődöntőbeli sikerében: előbbi 14, utóbbi 21 pontot szerzett. Az európai szövetség helyszínen lévő alelnöke kijelentette: megpróbálja elérni, hogy a két lány már ne térhessen vissza idén a Targovistéhez. A szabály egyazon idényben csak két csapatváltást tesz ugyanis lehetővé.

A sors és a cseh Kara Trutnov aztán a döntőben valamelyest igazságot szolgáltatott, mivel 82-76-ra nyert és ezzel elhódította a trófeát.

Miközben a VSK Németországban meccselt, addig a Nemzeti Ligában is zajlott az élet. A VSK a 14. fordulóban esedékes, Brassó elleni bajnokiját február 9.-re napolta el, és elmaradt a Sepsiszentgyörgy - Rapid összecsapás is. A székelyföldi gárda annyira kifogyott a pénzből, hogy már a hazai meccseit sem tudja megrendezni. A héten Tocala Sepsiszentgyörgyre utazik, de minden jel arra mutat, hogy a zöldek visszalépnek az élvonaltól.

A forduló kedden ér véget, amikor az Arad a ... Targovistével csap össze. Vajon Ciocan és Givens melyik csapatban lép pályára? A hétvégén pedig a VSK utazik Aradra!

A osztály, 17. forduló:
Temesvári BC Danzio-Gyulafehérvári CSU 58:75
Iaşi-i Poli-Alaxandriai Teleorman 41:63
Bukaresti CSM Sportul Studenţesc-Craiovai SCM 102:95
Kolozsvári U-Nagyváradi CSM 68:60
Marosvásárhelyi Nova Vita-Bukaresti Olimpia 75:48

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: