2008-08-01 11:40:38• hírek • Czinzel László

Az áradások következtében most is hatezer ember van fedél nélkül

Péntek reggel hozták nyilvánosságra az elmúlt napok áradásainak végleges statisztikáját.

Összesen 154 Romániai települést érintettek az elmúlt napok áradásai, s a természeti csapás következtében jelenleg még mindig 23 településen nincs áramszolgáltatás.

 

Jelen pillanatban közel hatezer személy nem térhet még vissza Jász vagy Bakó megyei lakóhelyére - áll a péntek reggel kiadott sajtóközleményben. Az áradások következtében 487 lakóház vált lakhatatlanná és további 147 ház esetében áll fenn az összedőlés veszélye. Jelenleg közel 40 ezer hektár mezőgazdasági terület van még kisebb nagyobb mértékben vízzel elöntve.

Az ár miatt több települést le kellett választani az elektromos hálózatról, nehogy a kidőlt villanyoszlopok, az elszakadt vezetékek miatt baleset történjen. Szám szerint 23 településen nincs elektromos energia-szolgáltatás.

A megáradt folyóvizek többségén a vízszint kezd lassan az átlagos szintre visszahúzódni, de még vannak területek, folyószakaszok, ahol a piros jelzés van érvényben. Ilyen terület a Prut folyó Stanca és Trifesti-Ungheni településeken áthaladó szakasza.

szatmar.ro
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: