2011-05-13 13:21:31• hírek • Szatmár.ro

Az ápolók napját ünnepelték

Az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából Szatmárnémetiben rövid ünnepséggel és szimpóziummal köszöntötték az egészségügyi alkalmazottakat.

Május 12. az Ápolók Nemzetközi Napja, annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, az ápolóképzés kiemelkedő alakja.

A jeles napot Romániában idén immár tizenegyedik alkalommal ünneplik meg. Szatmárnémetiben sincsen ez másképp: május 13-án 10 órától a Szatmár Megyei Tanács gyűléstermében szerveztek ünnepséget és konferenciát a megye egészségügyi ápolói.
Ezen a napon a nővérek azért emelik fel a hangjukat világszerte, hogy - a minőségi betegellátás biztosítása érdekében - az eddigieknél nagyobb figyelmet fordítsanak a minőségi munkahelyek megteremtésére, ugyanakkor felhívják a döntéshozók figyelmét arra is, hogy nagyobb körültekintéssel végezzék az emberi erőforrás tervezését és az ápoló-beteg arány meghatározását, valamint a szakképzettek megtartását, szakmai fejlődésük segítését az egészségügyi szektorban.

A Szatmárnémetiben megtartott rendezvényen, az ünnepi köszöntők után szimpózium vettek kezdetét, amelyen  mintegy húsz szakdolgozatot mutattak be a megye egészségügyi dolgozói.


Ápolókkal telt meg a Megyei Tanács nagy gyűlésterme
Ápolókkal telt meg a Megyei Tanács nagy gyűlésterme


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: