2018-07-31 09:04:06• hírek • Szatmár.ro

Az anyatejes táplálás fontosságára hívják fel a figyelmet

Agusztus 1. és 7. között minden évben a Szoptatás Világhetét ünnepeljük. Fontos egy hétről van szó, világszerte megmozdulásokat szerveznek azért, hogy felhívják a figyelmet az anya-gyermek kapcsolat fontosságára, amelyet szoptatáson keresztül lehet a legeredményesebben kialakítani.

Legeredményesebben: mit is jelent ez pontosan? Az alultápláltság, az élelmiszerhiány és a szegénység milliókat érint, és a fenntartható fejlődés útjában áll. A szoptatás minden kisbaba számára egyenlő esélyeket teremt, hozzájárul a gyermekek és nők egészségéhez, növeli a túlélés esélyét.


Az anyatej kezdetben tökéletesen kielégíti a gyermek táplálékigényét és immunvédelmének is fontos része. A szoptatás a csecsemő táplálásának és az anya-gyermek kapcsolat erősítésének természetes és optimális módja. Bár a szoptatás megkezdésének aránya világszerte magas, a csecsemők mindössze 40 százalékát szoptatják kizárólagosan 6 hónapos korig és csak 45 százalékuknál folytatják a szoptatást 24 hónapos korig.


Hasonló gondolatokkal és gyakorlati tanácsadással tarkított programon, valamint nyilvános szabadtéri szoptatáson vehetnek részt az érdeklődők Szatmárnémetiben is. Augusztus 4-én, szombaton délelőtt 10.00 órától várják a téma iránt nyitott kismamákat, a gyermeküket a végsőkig szerető édesanyákat és mindenkit, aki úgy érzi, fontos, hogy hangsúlyozzuk, mekkora súlya van annak, hogy gyermekünket természetes úton tudjuk táplálni, illetve hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szoptatás természetes dolog, nem időhöz vagy helyhez kötött cselekvés.


A Kossuth-kerti nyilvános szoptatáson résztvevő anyukák mind-mind egy újabb világrekord kísérlet részesei is lesznek egyben. Az élmények, a hasznos gyakorlati tanácsok és praktikák és a közösségi támogatás mellett a szervezők különféle programokkal is várják a kilátogatókat.


Tombolasorsolás és számtalan más meglepetés is vár téged is! Adományozásra is lesz lehetőség, aminek nem is akármi a tétje: az összegyűlt pénzösszegből az újszülöttosztályra szeretnének két, szoptatásra alkalmas kiságyat vásárolni. Ne maradj otthon, légy részese ennek a fantasztikus élménynek!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: