2013-02-21 17:20:28• hírek • Póti Orsolya

Az anyanyelvek napját ünnepelték a Kölcseyben

Méltó módon ünnepelte meg az anyanyelvek napját a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium. Ez alkalomból fellépett az iskola német nyelvű kórusa Császár Béla német tanár irányításával.

Az Európai Unió emléknapjai közé tartozik február 21-e, az anyanyelvek napja. Ez alkalomból a DSD - Deutsches Sprachdiplom - iskolák többsége az alkalomhoz illő rendezvényekkel szokott készülni. Van ahol szavalóversenyeket szerveznek, máshol pedig más módon mutatják be tehetségüket a diákok.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium - a Doamna Stanca Líceum és a Németi Elméleti Líceum mellett - egyike a szatmári DSD-iskoláknak, ezért idén ez a tanintézmény is műsorral ünnepelte meg az anyanyelvek napját.

Február 21-én, csütörtök délben Császár Béla némettanár vezénylésével lépett fel az iskola német nyelvű kórusa a diákok, tanárok és meghívottak előtt. A rendezvényen jelen volt Pataki Enikő, a főgimnázium igazgatónője, Román János plébános és dr. Schupler Tibor plébános, aki a műsor végén gratulált a szép produkcióhoz.

A kórus többek között vidám sváb dalokat adott elő Merk Annamária zenetanárnő szakmai segítéségével, szintetizátoron pedig Koncz Kriszta diák kísérte az énekkart.

Császár Bélától megtudtuk, hogy a német nyelvű kórusnak jelenleg 50 tagja van, melyből közel 20 diák IX. osztályos. Az iskolai rendezvények mellett az énekkar más eseményeken is fellép, idén például tervben van egy németországi „turné" is.

Egyébként a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai közül a 2012/2013-as tanévben négyen vizsgáztak azért, hogy megszerezzék a Deutsches Sprachdiplom nevű okmányt. A vizsgák eredményei március közepére várhatók.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: