2014-05-12 16:19:08• hírek • Szatmár.ro

Az anya szeretete szociális helyzettől független

Hétvégén, május 9-én, pénteken egy hét csúszással bár, de annál nagyobb lelkesedéssel ünnepelték meg az anyukákat Anyák Napja alkalmából a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet két, szociálisan hátrányos helyzetű családokból származó gyermekeket foglalkoztató intézményében, a szatmárnémeti Barátság Házában és az erdődi Integretto Központban.

A Caritas ebben a két központban összesen 181 szociálisan hátrányos helyzetű gyermek számára nyújt szolgáltatásokat. Ezek között szerepel a gyermekek étkeztetése, mosdatása, szociális tanácsadás gyermekek, illetve családjaik számára, pszichológiai tanácsadás gyermekek és kérés esetén családok részére, valamint különböző edukatív tevékenységek, melyek által az itt dolgozók a kiskorúak szellemi fejlődésére is nagy hangsúlyt fektetnek.

Ezen iskolaidő utáni tevékenységek során a szervezet munkatársai a Barátság Háza szolgáltatásait igénybevevő 69, illetve az erdődi Integretto Központba járó 112 óvodás és iskolás gyermek testi, lelki és szellemi fejlődését is egyaránt segítik.

A pénteki esemény során a Barátság Házában első alkalommal került sor gyermekek és anyukák számára történő filmvetítésre, melyen a jelenlévő 15 anyuka és 40 gyerkőc pattogatott kukorica csemegézése közben közösen mozizhatott egyet az erre a célra rögtönzött vetítésen.

Ezzel körülbelül egy időben az erdődi Integretto Központban pedig a kicsik és nagyobbak egy anyák napi műsorral és virágokkal kedveskedtek a szülőknek.

Anyáknapi ünnepséget tartottak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: