2011-08-23 16:19:52• hírek • Szatmár.ro

Az anconai özvegy - a Tűzoltótorony tövében

A X. Partiumi Magyar Napok keretén belül augusztus 25- én, csütörtökön este 21.30- tól a Tűzoltó - toronynál  kerül bemutatásra Ruzzante műve Az anconai özvegy.

Az előadás rendezője Keresztes Attila, közreműködnek a Harag György Társulat színművészei: István István, Rappert Gábor, Némethy Zsuzsa, Nagy Csongor-Zsolt, Galló Ernő, Varga Andrea, Lackó Tekla, Vencz Stella; díszlet- és jelemztervező Bianca Imelda Jeremias.

Ruzzante műve egy hagyományos XVI. századi olasz commedia dell' arte kanavásza alapján készült, a cselekmény alakításában, a jellemek megformálásában a műfaj sajátosságaira ismerhetünk. A darab története egyszerű és könnyen megérthető, a cselekmény középpontjában egy szerelmi bonyodalom áll. Tomao, a padovai módos öregúr nős ember ugyan, de titkolt szerelemmel imádja Doralicét, a magát incselkedően kellető kurtizánt.

A koros férfiú erősen érzéki vonzódását szolgája, Hancúr úr közreműködésével kívánja a kéjhölgy tudomására hozni, ugyanis a szolga csillapíthatatlan szerelmi vágyakozást érez Doralice szobalánya, Bessa iránt.
Ruzzante ezzel nem áll meg a történet bonyolításában. Beemel  egy újabb szerelmi szálat a történetbe, aminek „főszereplője" a férfiruhát öltött, önmagát ifjú legénynek álcázó Isotta, akibe nemcsak Tomao úr felesége szeret bele, hanem Padováig üldözi érzelmeivel Ginevra, az anconai özvegy is. A félreértések tisztázását követően kiderül, hogy a férfi nélkül maradt asszony tévedett, az álruhás Isotta személyében elveszettnek hitt húgát követte, s áhítozott szerelmére.

A darab végén a szerelem győzedelmeskedik, és nemcsak Tomao úrnak, de még szolgálójának is esélye adódik az áhított hölggyel történő szerelmi találka megszervezésére. Az előadásra a belépés természetesen ingyenes.

A Partiumi Magyar Napok Támogatói

Arany fokozatú Támogatók: Tarr Beton, Autonet

Ezüst fokozatú Támogatók: Korall Klinika, Rosendahl, Dominium, Confort Design, Grup West, Opel, Chevrolet, Ger-Bog, Communitas Alapítvány, Bizmann, Second Tex, No Pardon Étterem, Poszet, SVD Bau

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: