2016-08-03 16:46:21• hírek • Szatmár.ro

Az amatőr szervezés miatt hagyja ott Mani a román enduro-bajnokságot

fotó: Cristian Gheorghe
fotó: Cristian Gheorghe

A hétvégi, Kolozs megyei verseny szervezői katasztrofálisan teljesítettek.

A hétvégén tartották meg a román enduro-bajnokság második fordulóját, melyen részt vett Gyenes Emánuel, az Autonet Motorcycle Team versenyzője is. Pontosabban csak a verseny első napján állt rajthoz, a borzalmas szervezés miatt vasárnap már egyszerűen nem vett részt a megmérettetésen.

A szatmári motoros a Facebookon is közzétette a szervezők részéről elkövetett hibákat, választ várva a Román Motorsport Szövetségtől a futam eredményeinek a megfellebbezése ügyében. „Nem elfogadható az az amatőrizmus, amit a hétvégén tapasztaltunk" - írja Mani.

A szombaton 11-re meghirdetett start helyett ugyanis csak 14 órakor indult útnak a motorosok és quadosok mezőnye, de ez volt a legkisebb gond. A versenyt megelőzően nem volt gépátvétel, azaz gyakorlatilag mindenki olyan gumival indult a versenyen, amilyennel akart - holott például az abroncsoknak egységesnek kell lenniük. A motorokat nem különítették el a versenyt megelőző éjszakára - valójában a gépátvételt követően már csak a rajt előtt néhány perccel kellene megkapja a motoros a járművet. A verseny előtti pályabejáráson egyszerűen nem volt kijelölve az útvonal, később a földre lefektetett szalagok jelezték, hogy merre is kell menjenek. Maga a nyomvonal pedig különösen veszélyes volt. „A mért szakasz egyik része egy vízmosás szűk partján vezetett keresztül. Mi, motorosok még elfértünk, a quadosok viszont nem, szinte mindenki a vízmosás aljában találta magát, összetört járművel" - mondta el a Szatmár.ro-nak Gyenes Mani.

A futamot követően - amit egyébként megnyert a szatmári motoros - aztán sokan Maninak panaszkodtak a tűrhetetlen állapotokra. Akkor sokan úgy döntöttek, hogy Gyenessel egyetemben tiltakozásul nem indulnak a második versenynapon. Végül egyesek meggondolták magukat, de Mani tartotta magát a megbeszéltekhez. „Nem indultam vasárnap, mert nem akartam, hogy egy szörnyen megszervezett versenyen esetleg megsérüljek és akár egy évet is ki kelljen hagyjak" - mondta.

Mani egy kicsit beavatta a kulisszatitkokba is a Szatmár.ro-t. Mint megtudtuk, az enduro-bajnokság három futamos. Azért van szüksége a szövetségnek a Kolozs megyei versenyre, mert két fordulóval nem lehet bajnokságot rendezni. Bajnokságnak viszont lennie kell, máskülönben a Román Motorsport Szövetség nem igazán tud eredményeket felmutatni.

„Hamarosan a magyarországi motorosokkal vonulok edzőtáborba. A magyar szövetség szervezi ezt a Six Days versenyen résztvevő csapatnak. Ők fizetik a részvételi költségeket is. Ehhez képest a román szövetség egyszerűen nem tud összehozni egy csapatot, a részvételi költségek fedezéséről nem is beszélve. Pedig a verseny most nem is lesz túlságosan távol, idén Spanyoloroszágban szervezik meg" - mondta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: