2010-06-29 15:11:15• hírek • Szatmar.ro

Csodakutyákat képeznek Szatmárnémetiben

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége egy éves partnerségi megállapodást kötött a Dog Training Kutyakiképző Egyesülettel, hogy sürgősségi helyzetekben, katasztrófák esetén ebeket is bevonjanak, akár életmentésre is.

A természeti katasztrófákat nem lehet megelőzni, s mivel hirtelen jönnek, nem lehet felkészülni sem kellőképpen, így sokszor az anyagi károk mellett emberi áldozatokat is követelnek. A polgárvédelmi felügyelőségeket azért hozták létre, hogy közbelépjenek árvizek, földrengések és egyéb katasztrófák bekövetkezésével, és segítsék az embereket ezek átvészelésében.
Bár szerencsére környékünkön ritkán tapasztalhatóak természeti csapások, a Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége mégis úgy gondolta, a városnak hasznára lenne, ha kiképeznének olyan nyomozókutyákat, amelyek szükség esetén képesek rátalálni a romok alatt az áldozatokra.

A Dog Training és a sürgősségi helyzetek felügyelői közös foglalkozásokat tartanak, amely során kialakítják a közös munkavégzés technikáit, hogy majd szükség esetén akadálymentesen és hatékonyan léphessenek fel.
A kutyakiképző egyesület önkéntesen vesz részt ezeken kutyáikkal együtt, a Felügyelőségnek a szükséges eszközöket kell biztosítania. A megállapodás szerint egy éven át havi egy alkalommal találkoznak, és az elméleti részén kívül gyakorlatban is együtt dolgoznak a keresésre-kutatásra kiképzett ebekkel.

A polgármesteri hivatalnak alárendelt Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége hasznosnak találta a közös munkát a kutyakiképző egyesülettel, hiszen a katasztrófák esetében a kutyák sokszor olyan dolgokra is képesek, amelyre az emberek nem.
Remélhetőleg nem lesz szükség arra, hogy élesben is kipróbálják majd azt, amit a gyakorlatok során elsajátítanak, de ha netán mégis bekövetkezne egy szerencsétlenség, a kutyák az illetékesek segítségére lehetnek az áldozatok megmentésében, és így megelőzhetik a még nagyobb katasztrófát.


Vészhelyzetben életeket menthetnek
Vészhelyzetben életeket menthetnek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: