2015-08-14 20:41:20• hírek • Szatmar.ro

Az állatok értékesítésének támogatásáért

Megoldásokat keres a Szatmár Megyei Prefektúra az élő állatok, illetve az állati eredetű termékek értékesítésének támogatására, ezért Eugeniu Avram kormánybiztos pénteken megbeszélésre hívta össze az érintett intézmények vezetőit.

A prefektúra szakemberei mellett a megbeszélésen jelen volt többek között Gabriel Les, a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség igazgatója, Fodor István, az Agrárkamara vezetője és Nicolae Domuta, a Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság vezetője is.

A prefektúra szándéka már csak azért is dicséretes, mert a szatmári termelők egyre alacsonyabb áron tudják csak értékesíteni az élő állatokat, illetve az állati eredetű termékeiket. Hogy a kormánybiztosi hivatal miként tud ebben segíteni, egyelőre kérdéses. A tanácskozásról kiadott szűkszavú közleményből csak annyi derül ki, hogy az elkövetkezőkben hetente igyekeznek majd találkozni az állattartók, illetve a mezőgazdasági társulások képviselőivel, amelyek során megpróbálják feltérképezni a különböző kistérségek sajátos problémáit is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: