2008-08-11 09:35:16• hírek • Csenteri Judit

Az állami szférában dolgozók jövedelme

A közhivatalok alkalmazottai sok esetben nagyobb jövedelmekre tesznek szert, mint a miniszterek, így többet keresnek, mint feletteseik.

A magyarázat pedig igen egyszerű: a köztisztviselők többet keresnek a munkában való régiségüknek és azoknak a különböző pótlékoknak köszönhetően, amelyekben részesülnek.

 

A Gazdasági és Pénzügyi miniszter, Varujan Vosganian jövedelme kisebb, illetve szinte egyenlő volt a különböző államtitkárok fizetésével. Doina Dascalu jövedelme például 2007-ben 400 ezer lej felett volt, kollégájának pedig a gazdasági osztályról, Darius Mescanak csak a járulékai 312 ezer lejre rúgtak fel.

A Gazdasági Minisztérium igazgatóinak sincs rosszabb fizetésük: Alexandru Sandulescu a tavaly 325 ezer lej fizetésre tett szert, amelyből a járulékok 208 ezer lejt értek el. Ioana Apan, általános igazgató helyettes jövedelme 246 ezer lej volt, s ebből maga a fizetés csak 28 ezer lej, a többi pedig attól a nyolc tanácstól származott, amelynek tagja.

A legkisebb miniszteri fizetésekkel a Mezőgazdasági miniszter, Dacian Ciolas, a Környezetvédelmi miniszter, Korodi Attila, illetve a Közmunkaügyi és Területrendezési miniszter, Borbély László rendelkezik.

Cs. J.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: