2020-07-29 20:23:57• hírek • Agerpres

Az államfő szerint az iskola biztosan nem fog a megszokott módon megkezdődni

Képünk illusztráció. Forrás: pexels.com
Képünk illusztráció. Forrás: pexels.com

Jövő héten megbeszélést tart az új tanév megnyitásának lehetséges forgatókönyveiről Ludovic Orban kormányfővel, Monica Anisie oktatási miniszterrel és más, az oktatás területén illetékes miniszterekkel - jelentette be szerdán Klaus Iohannis államelnök.

'Számos megbeszélést tartottam már az oktatási minisztérium vezetésével, szakértőkkel, a kormány más, ezen a téren illetékes tagjaival. Fontos előrelépések történtek a stratégiák és forgatókönyvek körvonalazódásában. Jövő héten megbeszélésre hívtam a kormányfőt, a tanügyminisztert és több más minisztert, remélem, sikerül körvonalazni a forgatókönyveket, amelyeket aztán közzé lehet tenni' - jelentette ki az államfő a Cotroceni-palotában tartott sajtótájékoztatóján. Hozzátette, 'biztos, hogy az iskola nem fog a megszokott körülmények között elkezdődni, mivel a járvány szeptemberig nem tűnik el'.


'A kizárólagos on-line oktatás nagyon bonyolult volna. Emiatt a vegyes megoldás felé hajlunk, amely a helyi körülmények szerint is változni fog: több, vagy kevesebb on-line tanítás lesz. Erről azonban egy-két héten belül fogunk pontosan dönteni' - magyarázta Iohannis.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: