2012-07-10 17:06:13• hírek • Póti Orsolya

Az alkotótáborban készítette munkákat mutatják be a diákok

Kányaháza korábban is a képzőművészeti alkotótáborok közkedvelt helyszíne volt, ezért idén is itt rendezték meg a Szatmárnémeti „Aurel Popp" Zene- és Képzőművészeti Líceum diákjainak alkotótáborát.

Az egy hetes táborban a líceum rajz, festészet és építészet szakos diákjai vettek részt négy tanár kíséretében. Felicia Grigorescutól, a Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegének vezetőjétől megtudtuk: a líceum tanárainak a tábort egy, a Rotari Club által szervezett jótékonysági koncert révén sikerült megszerveznie idén első alkalommal.

„A június 23-30. között zajló alkotótáborban összesen húsz diákunk vett részt. Célunk az volt, hogy megismertessük velük a szabadban való alkotás örömét. A diákok egy része rajzolt és festet, de voltak, akik szívesen fotóztak is" - mondta el a Szatmár.ro-nak Lola Scripor festészet tanárnő.

A táborban készített alkotásokból július 12-én, csütörtökön 18 órától egy kiállítás nyílik a Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén, a Vécsey-ház földszinti termeiben. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: