2017-07-18 10:26:49• hírek • Kocsis Zoltán

Az (al)igazgató-aspiránsok közel 87 százaléka teljesítette az írásbeli vizsgát

Rendben, minden rendkívüli esemény nélkül zajlott hétfőn Szatmárnémetiben, a Gheorghe Dragos Közgazdasági Gimnáziumban a tanügyi intézmények igazgatói, aligazgatói tisztségeire pályázók írásbeli vizsgája.

A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint 53 pedagógus vett részt a vizsgán, közülük 46-an teljesítették a vizsgát. Ez azt jelenti, a vizsgázók 86,8%-a teljesítette az írásbelit. Senki nem lépett vissza és senkit nem kellett kizárni csalás miatt.

Az 53 aspiráns összesen 61 tisztséget pályázott meg. Az összkép azonban ennél is rosszabb Szatmár megyében, mivel 19 olyan tanintézmény, illetve 16 igazgatói és 9 aligazgatói tisztség is van, amelyet senki nem kívánt megpályázni! A másik végletet a Remetemezői Általános Iskola igazgatói, a sárközújlaki Petőfi Sándor Általános Iskola aligazgatói, valamint az avasfelsőfalui Ionita G. Andron Műszaki Líceum igazgatói tisztsége képezi – ezek mindegyikére három-három személy is pályázik. Utóbbi esetében ráadásul az aligazgatói tisztségre is ketten hajtanak.

Az írásbelit követően interjúkkal és a szakmai önéletrajz kiértékelésével folytatódik a vizsga.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: