2013-06-01 23:15:38• hírek • Kocsis Zoltán

Az alig 14 éves Roxana Constantin lett Szatmárnémeti szépe

A szokásosnál is nehezebb dolga volt a zsűrinek szombat délután a Szatmárnémeti Városnapok keretein belül megrendezett szépségverseny eredményhirdetésénél. A testület végül a 10 Számú Általános Iskola alig 14 éves diákja, Roxana Constantin mellett tette le voksát.

Összesen kilencen jelentkeztek a hagyományos városnapi szépségversenyre, ám az egyik lány végül visszalépett, így nyolcan maradtak, ők küzdöttek meg a a Szatmárnémeti szépe címért egymással. Na meg az időjárással!

Az első próba végén ugyanis eleredt az eső. A közönség egy ideig ellenállt, aztán amikor már a dézsából kezdték önteni az égi áldást, az esernyőerdő is eltűnt a színpad elől, gazdáik ugyanis a sátrak védelme alá húzódtak. A fürdőruhás bemutatóra valamelyest alábbhagyott az eső, ám a hőmérséklet eléggé alacsony volt - főleg ahhoz, hogy a lányok ebben a kánikulához kitalált ruhadarabban ácsorogjanak a színpadon. Egyesek láthatón fáztak, mi több, a későbbi győztes folyamatosan reszketett...

Ehhez képest az estélyi ruha vélhetően igazi megváltás volt a lányoknak - a szexi darabok pedig pazarul álltak tökéletes alakjukon. A Dorel Coica polgármestert és Adrian Stef tanácselnököt is a soraiban tudó zsűrinek tényleg borzasztó nehéz dolga volt, a sajtós kollégákkal beszélgetve ugyanis megállapítottuk: minimum négy lány pályázik nagyjából egyforma eséllyel az első helyre.

Végül az ítészek úgy döntöttek, hogy Roxana Constantin lesz idén Szatmárnémeti szépe. Első udvarhölgye a Mihai Eminescu Főgimnázium 18 éves diákja, Alexandra Filimon, második udvarhölgye pedig az Eliza Zamfirescu Gimnázium 15 éves tanulója, Roxana Gavrau lett.

Rajtuk kívül a 15 éves Ioana Tofei, a 18 éves Alexandra Starovski, a 15 éves Mailat Szintia, a 15 éves Roxana Malanka valamint a 18 éves Bianca Saveanu kápráztatta el bájaival a közönséget, amely a szeszélyes időjárás és az eső ellenére is érezhetőek nagyon évezte a produkciót. Szórakoztatásához hozzájárult Tudor Todut előadása, a Gaby`s Models ügynökség divatbemutatója és a Still tánccsoport produkciója is.

A hangulatot fokozta, hogy a szép számú közönség most mondhatott köszönetet az Olimpia labdarúgócsapatának is, amely feljutott az országos bajnokság második osztályába. A fiúk a szépségverseny előtt vonultak színpadra és fogadták az önkormányzati vezetők gratulációját és a szurkolók üdvrialgását.

A városnapok vasárnapi programja
15.00 - Trandafirii Negri és Horatiu Cadar
népzenei előadás
helyszín: Október 25 tér, színpad
16.10 - Daggu Project koncert
helyszín: Október 25 tér, színpad
17.00 - Caramel koncert
helyszín: Október 25 tér, színpad 
17.50 - a Black & White Angels csoport hip hop táncbemutatója
helyszín: a Szakszervezetek Művelődési Házának előtere
18.00 - Crina Zvoboda hasbeszélő produkciója
helyszín: Október 25 tér, színpad
18.40 - Florin Micaş, Park Folk Grup és Black River Blues Band koncertek
helyszín: Október 25 tér, színpad
19.20 - XXL koncert
helyszín: Október 25 tér, színpad
20.10 - 4ever koncert
helyszín: Október 25 tér, színpad
21.00 - a Sport4You extrémsport-bemutatója
helyszín: Október 25 tér, színpad
21.15 - Alex Velea koncert
helyszín: Október 25 tér, színpad
22.00 - HiQ koncert
helyszín: Október 25 tér, színpad

Párhuzamos programok:

14.00 - Folkfesztivál:
Nicolae Furdui Iancu és a „Crai Nou" zenekat Gyulafehérvárról; Cristian Pomohaci; Petreuş testvérek; Nicolae Mureşan; Maria Petca Poptean és a Măgura Néptáncegyüttes; Maria Tripon és a Sânzienele Néptáncegyüttes; Leontina Dorca; Maria Carmen Sas; Dana Maria Huja; Alina Şichet Pop és a Cununiţa Néptáncegyüttes"; Cununiţa Năzdrăvană; Malvina Madar Iederan és a „Dănţăuşii" együttes; a túrterebestelepi Ciobănaşul együttes; a Német Demokrata Fórum és a majtényi csoport német és magyar előadása 
helyszín: Dana hotel rendezvénysátra, Károlyi út 128
Vasárnap: 15.00 óra - Erősember-verseny 
helyszín: Székesegyház előtti tér
Péntek, szombat, vasárnap: Szatmárnémeti régen és ma - e Gheorghe Iancu és Foto Sourir fotókiállítása
helyszín: a Polgármesteri Hivatal kiállítóterme

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: