2020-06-10 14:14:47• hírek • Közlemény

Az alábbi protokoll betartása mellett fogadja a betegeket ezentúl a Nagykárolyi Városi Kórház

Június 10-től kezdve, a Nagykárolyi Városi Kórház ismét fogadja a sürgősségi, a kórházi ellátásra szoruló, valamint az ambuláns rendelésekre érkező betegeket.

A kórházba érkező betegeket az alábbi protokoll betartását követően részesítik ellátásban az orvosi személyzet tagjai:

  • az intézménybe történő belépés csak a kötelező testhőmérséklet-mérés és kikérdezés után lehetséges, mely a kórház udvarán történik meg;
  • a páciensek számára a védőmaszk viselete kötelező;
  • a sürgősségi rendelésre érkezőknek, a látogatást megelőzően kötelezően időpontot kell egyeztetniük. Erre a 0261-706.200-as számon van lehetőség.
  • A beteg kórházi beutalásáról a sürgősségi rendelést végző szakorvos dönt, aki az előzetesen egyeztetett vizsgálatot követően diagnosztizálja a pácienst. 
  • A sürgősségi osztályra, műtéti beavatkozás céljából érkező páciens kórházba utalása, az egészségügyi minisztérium, illetve az Országos Egészségügyi Pénztár által megszabott követelmények betartása után történhet meg.

Június 10-étől a Nagykárolyi Városi Kórház minden részlege működik. Az egészségügyi ellátás a sürgősségi részlegen úgy az orvosi vizsgálat, mind pedig a sebészeti ellátás tekintetében folyamatos.

A gyermekorvosi részlegen az ellátás 10-13 óra közötti időszakban történik, az ambuláns szakrendelőkben.

A sürgősségi részlegen gyermekgyógyász szakorvos nem fogadja a betegeket, mivel az intézményben nem biztosított a folyamatos gyermekorvosi jelenlét, ugyanis egy gyermekorvos dolgozik az intézményben. Amíg ezen a területen nem sikerül pótolni a szakemberhiányt, a sürgősséggel érkező betegeket a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba szállítják ellátás céljából.

Ugyanakkor a kórház vezetősége felhívja a figyelmet arra is, hogy a szülészeten, a kötelező szakszemélyzeti jelenlét csak 8-15 óra között biztosított, az intézmény egyetlen neonatológusának közreműködésével.

A szociális távolságtartás betartása okán, a szalonokba beutalt betegek száma alacsonyabb lesz, mint az adott részleg befogadóképessége. Ugyanakkor minden részlegen egy elkülönített rész lesz fenntartva azon betegek számára, akik koronavírus fertőzés gyanujával kerülnek be az intézménybe. Az elkülönített betegeket, az elvégzett teszt eredményének kézhezvételéig tartják majd megfigyelés alatt, így próbálva megakadályozni a SARS-CoV2 terjedését az intézményben.

Tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Rat Elisabeta, a Nagykárolyi Városi Kórház menedzser-igazgatója.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: