2012-11-22 09:10:43• hírek • Kocsis Zoltán

Az aktív öregedés – remény és lehetőségek

„Az aktív öregedés - remény és lehetőségek" címmel szakmai napot szervezett szerdán Szatmárnémetiben a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet. A Szent Pál Központban megtartott eseményen az érdeklődők több előadást is meghallgathattak és részt vehettek két kerekasztal-beszélgetésen is.

A jelenlevőket elsőként Fazekas Csilla sajtóreferens köszöntötte, aki dr. Kósa Attilának, a Szatmári Caritas Szervezet szociális igazgatójának adta át a szót. Kósa beszédét Balaj Adrian, a Szatmár Megyei Szociális Gondozói Hivatal munkatársának rövid előadása követte, aki elmondta a közel jövőben a hivatal bővíteni szeretné az idősek támogatásával kapcsolatos szolgáltatásait.

Az előadások sorát 9.15-kor Ioan Flore nyitotta, aki A társadalom elöregedése és annak következményei című előadása nyitotta, majd Schuplet Anett az idősek helyi szintű problémáiról beszélt. Ezt az első kerekasztal-beszélgetés követte, melyet Iulia Gergescu, a Pro Verbis Alapítvány igazgatója vezetett és az időskori önkéntességről szólt.

A másik beszélgetés témája az időskori demencia volt - ezt a Hajdúböszörményi Idősek Otthonának vezetője, Kárándi Erzsébet vezette. Az események sorát Román János plébános „A spirituális értékek tudatosítása az idősekkel kapcsolatos szakmai tevékenységekben" című előadása zárta.

A programot a nagybányai nappali központ tánccsoportjának tornagyakorlatai tették színesebbé, amelyben a jelenlévők is részt vettek - teljes összhangban az Aktív Öregedés Évének üzenetével.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: