2017-10-09 09:48:17• hírek • Szatmár.ro

Az akciós medvétől a majmokig

Október 11-én, szerdán, 19 órakor, a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házában mutatják be a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter új humorestjét.

Erdély legnépszerűbb humortriója Szatmárnémetiben is színpadra lép az erdélyi turnéjuk részeként. Már-már otthonos nekik a terep, hisz az elmúlt években többször szerepeltek itt. A fellépés kapcsán Tóth Szabolcs adott nekünk interjút.

- Ellepték a várost olyan plakátok, amelyen te szerepelsz Bálint Ferenccel és Felméri Péterrel, fölöttetek meg azt írja, hogy Majmok. Nem zavar?
- Lehet jobban zavarna, ha nem tudnám, hogy ki követte ezt el velünk. De mivel mi magunk írtuk a fejünk fölé, így kevésbé zavar. Arra gondoltunk, elejét vesszük annak, hogy más majmozzon le bennünket, így még idejében megtettük mi. Hamarosan beköltözünk  Felméri Péter autójába, és vágunk neki Erdélynek, turnéra indulunk, melynek ezt a címet választottuk, hogy Majmok.
- Az első turnétok még Akciós Medve volt. Hosszú az út a medvétől a Majomig?
- Éppen öt év. Idén ötödik alkalommal turnézunk. Azt a szokásunkat természetesen megtartottuk, hogy vadiúj humoresttel készülünk, viszont idén annyiban igyekeztünk újítani, hogy egy téma köré építettük.
- És ez a téma a majmok?
- Igen, de nem csak maga az állat, hanem a majomkodás úgy általában. Azt mondjuk a majmokra, hogy emberszabásúak, de vajon ha ezt tudnák, akkor örülnének, vagy meg lennének sértődve? Nos, mi a majomszabású emberekről is szót ejtünk majd, továbbá új értelmet kerestünk a "majomkodás" szónak, hiszen nem csak fintorgást, meg utánzást jelenthet, de az lehet heverészés, lustálkodás, semmittevés, hiszen ebben is nagyon ügyesek a majmok.
- Kinknek ajánlanád az estet?
- Mindenkinek aki egy pici irigységet is látott, amikor látott egy majmot kényelmesen heverni a fűben, miközben lassan hámozott egy banánt. Manapság egyre több motivációs tréner bukkan fel, egyre több sikerkalauz jelenik meg, mindenhol ostorozzák a passzivitást, a lustálkodást. Mi azokhoz is szeretnénk szólni, akiknek semmi bajuk a céltalan őgyelgéssel, a semmittevéssel, akik lelkiismeretfurdalás nélkül tudnak aludni délig akár.
- Hol láthatnak benneteket ezek az emberek?
- Szatmárnémetiben október 11-én, szerdán mutatjuk be a Szakszervezetek Művelődési Házában este héttől. Jegyet elővételben a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés székhelyén, a Mihai Viteazu utca 10. szám alatt lehet vásárolni. Nagykárolyban október 12-én, csütörtökön a Szent László Katolikus Közösségi Házban lépünk fel este hattól és nyolctól. Erre jegyeket a Nagykárolyi RMDSZ székházában (Kölcsey Ferenc 2.) lehet vásárolni.

Jegyeket továbbra is elővételben az RMDSZ székházban (Mihai Viteazul/Rákóczi utca 10. szám, 9-16 óra között), illetve a szabad helyek függvényében az  előadás előtt lehet váltani a helyszínen. Az egész estés kabaréra a belépő ára 28 lej.

Továbbra is él a nyereményjáték!

A szervezők és a Szatmár.ro közös nyereményjátékán három darab egyszemélyes belépőjegyet sorsolnak ki a humorestre. A nyereményért nem kell egyebet tenned, csak megírnod, a három fellépő humorista közül ki a kedvenced! A leveleket a jatek@szatmar.ro e-mail címre várjuk október 10-én délig. A levélben mindenképp szerepeljen a telefonszámod, hiszen a nyerteseket telefonon fogjuk értesíteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: