2016-03-15 15:14:36• hírek • Kocsis Zoltán

Kőrisfák árnyékában sétálhatunk majd az UFO-parkban

Március 15-én, a magyarság nemzeti ünnepén útjára indult a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség idei faültetési akciója. Délelőtt Szamosdobon, kora délután pedig Szatmárnémetiben ültettek el összesen 2030 csemetét.

Szamosdobon, az egykori szeméttelep helyén negyvenöt helyi iskolás és 25 szociális segélyben részesülő személy ragadott ásót, kapát. Volt is munka bőven, hisz összesen kétezer darab fehér akácot kellett elültetniük.

Az eseményen részt vevő Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Altfatter Tamás alprefektus is kivette a részét munkából. Az ültetést Mihai Ghetina polgármester köszöntője nyitotta.

Szamosdobról Szatmárnémetibe, a 17-es lakótelepen található UFO-parkba vette útját az ügynökség csapata, élén Békéssy Erzsébet igazgatóval. A szabadtéri fitneszparkkal is felszerelt, mesterséges dombocskákkal színesített kis park az 1990-es évek elején ott működő, formájában UFO-ra emlékeztető kocsmáról kapta becenevét. Rendes neve ugyanúgy nincs, mint ahogy túl sok árnyék sem a területén. Pedig a környéken lakó kismamák, nagyik között igen közkedvelt.

Miután az Erdélyi Kárpát Egyesület 2014 novemberében húsz platánfát telepített a parkba, kedden további harminc kőrist ültettek el a szomszédos Lucian Blaga Általános Iskola diákjai és az ügynökség önkéntesei. A munkálatokat Szénási Angéla, a polgármesteri hivatal kertészmérnöke is felügyelte.

Most már csak rajtunk, embereken - na meg a természeten - múlik, hogy néhány év múlva élvezhetjük-e a fák árnyékát. „Majd ide jövök a gyerekemmel sétálni", viccelődött az egyik diák is pajtásaival.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: