2009-07-24 14:33:46• hírek • Ferenczi Noémi

Az agresszív utasok ellen

Heti rendszerességgel kísérik rendőrök a jegyellenőröket a szatmári buszokon. Ezekre az intézkedésekre a bliccelők ellen és az utasok érdekében van szükség.

A magyarországi sofőröket bántalmazó bliccelők esetéből kiindulva utánanéztünk, mi a helyzet a szatmári buszokon, előfordul-e, hogy a megbírságolt utasok agresszívvé válnak a szállítási vállalat alkalmazottaival szemben.

A Transurbannak jelenleg három hatósággal, a rendőséggel, a csendőrséggel és a közösségi rendőséggel is van együttműködési szerződése. Körülbelül másfél-két évvel ezelőtt vezették be, hogy heti rendszerességgel egy-egy rendőr kíséri el az ellenőrt a „problémás" járatokon.

Simon József igazgató kérdésünk kapcsán felelevenítette azt a két évvel ezelőtti időszakot, amikor heteken át rendőri kísérettel közlekedett a Szatmárnémeti-Szatmárzsadány buszjárat, miután egy alkalommal „összefaragták" a busz teljes belsejét az utasok.

 

A ombódi járattal is akadtak gondok. Szintén körülbelül két évvel ezelőtt egy bliccelőt felszólítottak, hogy szálljon le a buszról, amikor az egy nagy kővel betörte a busz ablakát, így az üvegszilánkok megsebesítették a Transruban egyik munkatársának arcát. A bliccelő börtönbe került.

Amennyiben gond lenne, a buszsofőrök szolgálati telefonjukról azonnal tárcsázhatják azt a segélyhívó számot, melyen bármikor kérhetnek segítséget a hatóságoktól.

Az agresszív, vagy például személyigazolvánnyal nem rendelkező bliccelők esetében gyakran úgy járnak el, hogy meg sem állnak az állomáson található állandó hatósági ellenőrzési pontig, ahol a rendőrök rendre utasítják a bliccelőt.

„Nem gyakoriak az ilyen esetek. Háromhavonta körülbelül egy-két eset van. Biztos vagyok benne, hogy ez a rendszeres ellenőrzés eredménye. Sok utas rossz néven veszi, hogy rendőrrel megyünk ellenőrizni, azonban tudniuk kell, hogy nem ellenük, hanem az ő biztonságuk érdekében tesszük ezt"- zárta mondandóját Simon.


A városi járatokon kevésbé akadtak kellemetlenségek
A városi járatokon kevésbé akadtak kellemetlenségek


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: