2017-09-29 10:43:02• hírek • Kocsis Zoltán

Lejárt a határidő, jöhetnek a büntetések

Lejárt a határidő, jöhetnek a büntetések! Legalábbis ami a tűzvédelmi jóváhagyásokat és engedélyeket illeti. Ezentúl hatalmas büntetéseket fizethet ugyanis, akinek nincs tűzvédelmi engedélye, figyelmeztet a Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU)!

A tűzvédelmi jóváhagyások és engedélyek helyzete (hiánya) a bukaresti Colectiv klubban 2015. október 30-án bekövetkezett tragédiát követően került terítékre. Akkor 2017. szeptember 30-ig kapott minden érintett haladékot, hogy rendezze helyzetét. A határidő lejártát követően jelentős, 20.000 és 50.000 lej közötti bírságokat szabhat majd ki az illetékes szakhatóság.

Az ISU tájékoztatása szerint Szatmár megyében az év első nyolc hónapjában 225 kérvényt kaptak, 96 jóváhagyást (a tervekre) és 76 engedélyt (kész épületekre) bocsátottak ki.

Az alábbi linkre kattintva megnézheted, milyen jellegű épületekre szükséges tűzvédelmi jóváhagyás, illetve engedély: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/180921
Az alábbi linkre kattintva megtekinteted, milyen feltételek mellett rendelhetik el a hatóságok a működési engedély visszavonását: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/172642.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: