2018-11-28 14:48:33• hírek • Nagy Tímea

Az Úszás Mesterei: bajnokokkal mérhetik össze tehetségüket hétvégén az amatőr úszók

Városunkban másodjára is megszervezik az Úszás Mesterei bajnoki tornát, a tavalyi évhez képest még több versenyzőt és nézőt várnak a hétvégén.

December elsején és másodikán a Select uszodájában kerül sor a két napos úszóversenyre, melyen Románia nemzeti és nemzetközi sikereket elért úszói is résztvesznek. Köztük: Carmen Bunaciu, Anca Pătrășcoiu, Stela Pura, Alina Hristov és sokan mások.

 

A szervezők beszámoltak arról is, miért kiemelten fontos sportesemény a megye és a város számára:

 

A szerdai sajtótájékoztató keretében Pop Mircea, a Select uszoda tulajdonosa, Follert Iuliu főszervező és Markos Tiberiu, a Német-Román Gazdasági Egyesület régiós alelnöke köszönetét fejezte ki a támogatóknak azzal kapcsolatban, hogy segítségükkel Szatmárnémetiben is létrejöhet egy ilyen nagyszabású, nívós sportünnep.

 

A helyben szervezett versenyek nem csak a sportolók megmérettetése miatt fontos. Egyrészt például szolgálhat mások számára, felhívva a figyelmet az egészséges életmód jelentőségére, másrészt teret nyújt az ifjú tehetségeknek a szárnybontogatásra. Sok ügyes fiatalt fedeztek fel már városi versenyek alkalmával, így találva meg azt az edzőt, aki nemzetközi sikerek felé terelheti őket karrierjükben. Ehhez Szatmár megyében minden lehetőség adott, már csak az úszókedv hiányzik a lakosság részéről. Ezekkel a versenyekkel szeretnék a szervezők és a Szatmárnémeti Sportklub edzői felhívni a lakosság figyelmét a mindenki számára nyitott sportolási lehetőségre.

 

Szombaton és vasárnap nem csak a profik, a Masters klubtagok állnak majd rajtkőre, hanem amatőrök is szabadon benevezhetnek. Nem szégyen valakitől lassabban úszni, hanem annál nagyobb dicsőség felvenni a kesztyűt az egészségtelen életvitellel szemben.

 

A feliratkozott versenyzők száma eddig megközelíti a száz főt, és az egész országból érkeznek vendégek. Akinek kedve támad a hétvégi aktivitáshoz, még csatlakozhat. A nevezés ingyenes és nyitott mindenki számára. A víz 27-28 fokos, a teremben majdnem 30 fokos meleg van, a hideg biztosan nem jelenthet kifogást.

 

A két napos megmérettetésen a lelkes nézők támogatására is szükség lesz. Tartson Ön is a szamtári és a nemzeti sportolókkal ezen az izgalmas sportünnepen!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: