2018-05-28 14:53:00• hírek • Közlemény

Az Úrnak irgalmát énekelték Józsefházán

Kilenc énekkar dicsérte Istenét a Szatmári Református Egyházmegye soron következő kórustalálkozóján, melynek ez alkalommal Józsefháza református temploma adott otthont.

Vasárnap késődélután 5 órakor tele templomban hirdette Isten szavát Király Lajos esperes a 149. zsoltár 1. verse alapján: „Dicsérjétek az Urat! Énekeljetek az Úrnak új éneket; dicsérje őt a kegyesek gyülekezete!” A rövid és tartalmas igehirdetés három gondolat köré csoportosult. A zene fontos Isten számára, hiszen a törvény és a Megváltó születését is zene “vezette be”. A zene ugyanakkor kapcsolatot teremt Isten-ember, ember-ember között és megtanít a türelemre, a ritmustalan életben a ritmusra. Így gyógyít Isten a zene által.


Varga Szilárd házigazda lelkipásztor köszönte meg az igehirdetést, majd köszöntötte a megjelenteket és egy saját versimádságával szólította meg Őt, kiről szólt minden ének.



Csáki Melinda kántornő orgonajátékát követően a főszervező Higyed Gyöngyi vette át a szót. A Szatmári Református Egyházmegye zenei előadója az igehirdetésre is reflektálva elmondta: ő gyógyulni jött, a zene által, mely szavak nélküli imádság. Közösen, együtt, hangosan és szépen zengték el az alkalom himnuszát, a 89. zsoltár: „Az Úrnak irgalmát örökké éneklem, :/: És hűséges voltát mindenkor hirdetem, Mert mondom, hogy megáll mindörökké irgalma, Melyet úgy megépít, hogy megálljon mindenha, És, hogy mind az égig erősíted, megtartod Te szent igazságod és a te fogadásod…”


Mindegyik énekkar 3-3 énekkel érkezett: Előszőr is a főszervező vezérletével a Szatmári Református Egyházmegye lelkészkórusa énekelt, majd Papp Krisztina a szigetlankaiak-, Pop Szováti Imelda a vetésiek-, Tolnai Zelma a patóházaiak-, Ilonczai Zsombor a szárazberkiek-, Badar Andrea az apaiak-, Orosz Márta a Szatmár-láncosiak-, Gerő Anikó a mikolaiak kórusát vezényelte. A sort a vetési szépkorúak kórusa zárta.



Higyed Gyöngyi minden kórusnak egy emléklappal-, a szervezők pedig virággal köszönték meg a kórusvezetők, ezáltal az énekkarok szolgálatát, majd Aranyosmeggyesen szeretetvendégséggel ért véget az alkalom.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: