2014-10-26 16:55:16• hírek • Szatmar.ro

Az Úrnak énekeltek

Egyházmegyei ifjúsági kórustalálkozót tartottak október 25-én, szombaton, a szatmárnémeti Székesegyházban.

„Énekelj az Úrnak egész Föld" mottóval rendezték meg első alkalommal az egyházmegyei ifjúsági kórustalálkozót október 25-én. Reggel tíz órától késő délutánig nagybányai, kaplonyi, mezőfényi és szatmárnémeti kórusok váltották egymást, összesen csaknem száz fiatal éneke töltötte meg a szatmárnémeti Székesegyházat.

A találkozó elején az egyházmegyei ifjúsági iroda munkatársai, Ft. Vass Loránd ifjúsági és ministránslelkész, valamint Csiszár Lóránt és Tyukodi Beáta SJC. referensek köszöntötték a résztvevőket, emlékeztetve mindenkit a nap céljára: „Nem az a lényeg, hogy ki a jobb, hanem, hogy tanulhatunk, gazdagodhatunk egymástól. A mai nap a találkozás, töltekezés alkalma legyen. Bár a mottó az egész Földet énekre buzdítja, tudjuk, hogy mindig helyben kell szebbé tenni a világot. Itt kell, hogy elinduljon valami, és hátha a mai jó példánk hatására jövőre még többen fognak énekelni, több kórus jön majd el. Mindannyian szerettek énekelni és szeretitek a Jóistent. Ezt a szeretetet erősítsétek egymásban és magatokban, ma énekeljetek Isten dicsőségére és mindannyiunk örömére" - hangzott el a köszöntőben.

A kórustalálkozó megvalósította küldetését, a nap során a főszerepben az egyházi ének volt, de jutott idő a beszélgetésekre, a kérdések megválaszolásra, tanácsadásra és a töltekezésre is: Ft. Czier István mezőfényi plébános délutáni előadásában buzdította a fiatalokat az éneklésre, osztotta meg gondolatait az egyházzenével, ifjúsági énekekkel, az éneklés módjával kapcsolatban, majd a nagybányai Schola Rivulina kórus saját szerzeményeiből adott koncertet. A sikeres rendezvény arra buzdítja a szervezőket, hogy jövőre is megrendezzék az egyházmegyei ifjúsági kórusok találkozóját.

Ifjúsági kórustalálkozót tartottak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: