2013-03-26 15:47:12• hírek • Szatmár.ro

Az Unio kantinra fáj a foguk a nyugdíjasoknak

Az Unio kantinra és az Iskolai Táborokra fáj a foguk a nyugdíjasoknak.

Kedd délben került sor a Prefektúra szokásos havi találkozójára a Szatmár Megyei Nyugdíjasok Tanácsával, melyen több intézményvezető is részt vett. A Mircea Marian vezette idősek ez alkalommal is az egykori Unio kantinnal kapcsolatban érdeklődtek, ugyanis már jó ideje a fejükbe vették, hogy az épületben saját székhelyet és nyugdíjas-központot alakítanak ki.

Marian indoklása szerint Szatmárnémeti az egyetlen megyeszékhely az országban ahol nem működik idősnapközi - az idősek tanácsának vezetője ugyanis a Caritas által működtetett Reménység központot nem tartja megfelelőnek. Az Unio kantin viszont a Szatmár Megyei Nyugdíjosztály birtokában van, itt több mint négy kamionnyi iratot őriznek, az intézmény archívumát, illetve további dokumentumokat fognak ide szállítani, ugyanis az intézmény képviselői szerint a jelenlegi székhelyük pincéje nem alkalmas az iratok raktározására.

A Szatmár Megyei Nyugdíjasok Tanácsa az Iskolai Táborok szatmárnémeti központját is szeretné megkapni, ugyanis az ott található termálvizes medencét a nyár folyamán már adminisztrálták. Amennyiben pedig nem sikerül az Unio kantint birtokba venni, akkor itt képzelnék el az idősek napközijét - tudatta Mircea Marian.

A Szatmár Megyei Tanács képviselője elmondta: az Iskolai Táborok jelenleg az ifjúsági, sport és turisztikai minisztérium égisze alá tartoznak az ország összes megyéjében. Szatmár megye esetében nem tesznek kivételt, így nem adják át azt a Megyei Tanácsnak, de szó van arról, hogy az egész országban a megyei tanácsok fennhatósága alá kerülnek ezek. Akkor esetleg szó lehet az Iskolai Táborok átadásáról, de addig semmiképp.

Egyébként a gyűlésen részt vevő Dorel Coica megnyugtatta a nyugdíjasokat: sikerült megegyeznie Vasile Tintassal, a Szatmárnémeti Termálstrand üzemeltetőjével, aki biztosította a polgármestert, hogy idén nyáron ingyen bocsátja rendelkezésükre az általa felszínre hozott termálvizet a tábor medencéjének üzemeltetésére. Ezt tavaly a nyáron is ingyenesen használhatták a nyugdíjasok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: