2012-12-19 19:20:25• hírek • Szatmar.ro

Az Unio SK célja: kijutni az olimpiára!

Az év vége a mérlegkészítésé a sportban (is) és így van ezzel a Szatmárnémeti Unio Sport Klub is. Gheorghe Istrauan klubelnök valamint Terely Mihály és Gheorghe Sabau edzők a szerdán megtartott sajtótájékoztató keretein belül értékelték a lassan magunk mögött hagyott évet.

Tehették mindezt elégedetten, mivel az Unio sportolói 2012-ben nem kevesebb, mint 34 érmet szereztek különböző hazai és nemzetközi versenyeken. Noha ez a termés kilenccel elmarad a tavalyitól, mégis összejött egy rekord: a hét megszerzett nemzetközi éremnél soha nem nyertek többet egyetlen más évben sem.

„Mindezeket az eredményeket mindössze 55 ezer lejes költségvetésből értük el. Ebből 50 ezret kaptunk a városi tanácstól, 5 ezret a megyeitől. Szerencsére voltak más támogatóink is, beleértve a szülőket, az Unio vezetőségét és a szakszervezetet is. Különböző formákban jól együttműködtünk a Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatósággal, a Városi Sportklubbal és a Sportlíceummal. A segítségért mindenkinek köszönet jár", mondta Istrauan.

Nem csak a megszerzett érmek, hanem az a tény is önmagáért beszél, hogy jelen pillanatban az Unio kilenc sportolója tagja valamely román válogatottnak: két tekéző (Vlad Sabău, Vlăduţ Ţoca) mellett a többiek cselgáncsozók (Pándi Karola, Faur Mihaela, Şereş Cristian, Sámel Lóránd, Kovács Dóra, Faur Florin, Czerlau Mercédesz).

Mi több, Pándi és Faur Mihaela idén holtversenyben elnyerték az év sportolója kitüntetést a megyében, az Unio deklarált célja pedig, hogy valamely sportolója kijusson az olimpiára.

Talán a dzsúdósok a 2016-os Rio de Janeiro-i ötkarikás játékokra?

Az Unio sportolóinak eredményei, nemzetközi bajnokságok:


Cselgáncsozók,
1. hely: Faur Florin (Balkán-bajnokság, U15), Şereş Cristian (Balkán-bajnokság, U20). 2. hely: Faur Mihaela (Balkán-bajnokság, U17). 3. hely: Faur Florin (Európa Kupa, U15), Pándi Karola (Balkán-bajnokság, U20 és felnőtt), Sámel Lóránd (Balkán-bajnokság, felnőtt).

Országos bajnokságok, cselgáncs szakosztály,
1. hely: Faur Mihaela (U17), Sámel Lóránd (U23), Czerlau Mercédesz (U15), Faur Florin (U15-ös földharc ob, U15 csapatban), Sámel Lóránd (egyetemi ob), Faur Florin (U15, földharc ob), Kovács Dóra (U17 és U20, földharc ob). 2. hely: Pándi Karola (U20 és U23). 3. hely: Faur Florin (U17), Kovács Dóra (U17), Faur Mihaela (U20, felnőtt ob, U17-es földharc ob), Şereş Cristian (U20 és felnőtt), Sámel Lóránd (felnőtt Román Kupa), Czerlau Mercédesz (U15 csapatban). Edzők: Terely Mihály, Igna Ramona, Czerlau Doina.

Teke szakosztály:
3. hely: Şoncodi Darius (egyéni), Maxim Vasile, Lucuţ Marius (páros). Edző: Gheorghe Sabău.

Ökölvívó szakosztály
, 3. hely: Buttyán Erika. Edző: Sándor József.

Sakk szakosztály
, 2. hely: Varhanioschi Larisa, Varhanioschi Denisa, Jakab Kincső, Ştefănescu Daria (csapat, klasszikus és rapid sakk); 3. hely: csapat, blitz. Edző: Páll Zoltán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: