2012-07-19 14:29:05• hírek • Póti Orsolya

Az Új kenyér ünnepére készülnek

Újabb kulturális rendezvény megszervezése áll a Szatmári Bartók Béla Hagyományőrző és Kulturális Egyesület tervei között. A szervezet tagjai már elkezdték az Új kenyér ünnepére való felkészülést.

Kevés annyira aktív kulturális egyesület működik Szatmár megyében, mint a Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület, amely megalakulása óta szinte negyedévente szervez valamilyen nagyobb rendezvényt.

Bertók Béla, az egyesület elnöke a Szatmár.ro-nak elmondta: az Új kenyér ünnepéhez kötve augusztus végén egy igazán nagy rendezvényre készülnek, amelynek helyszíne a Láncos Templom szomszédságában található Pirostéglás épület udvara lesz. Tavaly első alkalommal rendezték meg az ünnepséget, mely igen nagy sikernek örvendett úgy az egyesületi tagok, mind a meghívottak körében.

A rendezvény keretében az egyesületnek idén is lehetősége lesz bemutatni, hogy milyen irányba fejlődött másfél év alatt. A rendezvény programja ugyan még nem körvonalazódott teljesen, de minden bizonnyal fellép majd az egyesület népi zenekara, a citera zenekar és az egyesület két kórusa, melyből az egyik idén alakult.

Az egyesület tagjai mellet az elmúlt évhez hasonlóan meghívott fellépők produkciójára is sor kerül. Természetesen friss kalács és forró bográcsgulyás is lesz, és jó hangulattal várják mindazokat, akik különleges módon akarják megünnepelni az Új kenyér napját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: