2012-08-07 17:13:54• hírek • Kocsis Zoltán

Az USL ígérete szerint tavasszal kezdődik az elkerülő út építése

A következő év tavaszán elkezdődik Szatmárnémeti kerülőútjának valamint a harmadik Szamos-hídnak az építése - ezt és nem kevesebbet ígéri sajtóközleményében Adrian Stefnek, a Szatmár Megyei Tanács (MT) elnökének kabinetje.

Az MT elnöke Dorel Coica polgármester társaságában találkozott a közlekedésügyi minisztérium és az Országos Útügyi Vállalat képviselőivel valamint Mihai Grecuval, aki Ovidiu Silaghi közlekedésügyi miniszter személyes tanácsadója.

A közleményből kiderül, hogy az MT még 2005-ben elkészítette a kerülőút megvalósíthatósági tanulmányát, amit a következő esztendőben eljuttatott a közlekedésügyi minisztériumhoz is. Az azóta eltelt hat évben viszont semmiféle előrelépés nem történt.

Most aktualizálták a terveket és felmérték az esetleges problémaforrásokat. Az Országos Útügyi Vállalat képviselői és Grecu afelől érdeklődtek, hogy a tervekben szereplő nyomvonalon épültek-e az évek alatt épületek. Elmondták, hogy minél hamarabb el kell készíteni a technikai terveket, a télen le kell zárni a kisajátítási folyamatokat, hogy tavasszal hozzá tudjanak látni az építkezéshez.

A terelőút megépítésének feltétele a harmadik Szamos híd elkészítése is. A megvalósíthatósági tanulmány szerint a terelőútra a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér közelében lehet majd felhajtani. Áthalad a Dana hotel közelében felépítendő harmadik Szamos-hídon, majd a Lázári és a Mikolai utak érintésével csatlakozik a Batizi útra, ahonnan lehet folytatni az utat Nagybánya felé.

A közlemény arról nem tesz említést, hogy a beruházás mennyibe kerülne, mint ahogy arról sem, hogy azt ki, milyen intézmény finanszírozná.

Emlékeztetőül idén tavasszal Ilyés Gyula akkori polgármester is beadvánnyal fordult a közlekedési miniszterhez a kerülőút ügyének érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: