2009-01-27 22:57:10• hírek • Csenteri Judit

Az USA túlságosan függ a kőolajtól

Barack Obama amerikai elnök egy, a Fehér Házban tartott konferencia alkalmával arra hívta fel a figyelmet, hogy a kőolajtól való függőség, valamint az éghajlatbeli változások, mind veszélyt jelentenek a nemzeti biztonság szempontjából.

Nem ígért ugyan gyors megoldásokat, de azt kihangsúlyozta, elnökségének egyik legfőbb célja, hogy csökkentse az USA külső kőolajforrásaitól való függőségét.

Obama arra kérte a Környezetvédelemért Felelős Ügynökséget, hogy vegyék számításba és elemezzék Kalifornia állam azon kérését, amely a gépkocsik gázkibocsátásának szabályozására irányult.

Amennyiben elfogadnák Kalifornia ezen kérését, kormányuk sokkal szigorúbb korlátozásokat hozhatna a gépkocsik gázkibocsátása terén, amely a globális felmelegedéshez is hozzájárul. Kalifornia példáját további 12 állam követhetné.

Az elnök továbbá arra kérte a Szállítási Részleget, hogy gyorsítsák fel az üzemanyag hatékony felhasználásáról szóló szabványok életbeléptetését. A gépkocsigyártóknak 2011-ig lesz alkalmuk arra, hogy ezeket a szabványokat alkalmazásba ültessék.

Barack Obama

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: