2017-10-02 12:26:41• hírek • MTI

Az USA legvéresebb tömegmészárlása: 50 halott, 200 sebesült Las Vegasban

Ötven fölé emelkedett a Las Vegas-i fegyveres támadás halálos áldozatainak száma. Egy 64 éves férfi gépfegyverével több száz lövést adott le egy zenei koncertre összegyűlt tömegbe, a rendőrség már lelőtte a támadót. További kétszáz sebesültet a kórházban ápolnak, a támadás az Egyesült Államok történelmének legvéresebb tömegmészárlása.

Azonosították a gépfegyverrel lövöldöző férfit, aki a Mandalay Bay Hotel és Kaszinó 32. emeletének egyik erkélyéről lőtt a tömegbe helyi idő szerint vasárnap este. A 64 éves Stephen Paddockot a rendőrség lelőtte, meglátásuk szerint egyedül hajtotta végre a támadást. Egyelőre a helyi hatóságok sem tudják a támadás valódi okát, de nem tartják valószínűnek, hogy terrorcselekmény történt.

A szemtanúk szerint a fegyveres támadó több mint száz  lövést leadott egy automata fegyverrel. Rengeteg embert megsebesített, emberek százai szaladtak ki a a koncertről, sokan a parkoló autók felé vették az irányt. A sebesültek a járművek között próbáltak megpihenni, hogy megvizsgálják lőtt sebeiket.

“Mindenütt vér volt. Az emberek a parkolóban feküdtek, megpróbálták elállítani a vérzést – mesélte az egyik szemtanú, aki a CBS-nek elmondta, hogy ő a koncert első sorában állt, amikor repülni kezdtek a golyók az emberek felé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: