2016-02-08 21:46:02• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmárnémetiben indult az RMDSZ Nőszervezete és Dancs Annamari méhnyakrák elleni kampánya

Két nap alatt elfogyott valamennyi jegy Dancs Annamari, Janza Kata és Laki Péter koncertjére, ennek megfelelően a filharmónia előadótermében pótszékeket is hadrendbe állítottak a szervezők. A trió fellépése zajos sikert aratott, a színes repertoár minden zenei ízlést kielégített.

Az RMDSZ Nőszervezete a mellrák után ezúttal a méhnyakrák ellen indított hadjáratot, a kampányban pedig készséges partnerre akadt Dancs Annamari személyében. A Budapesti Operettszínház szólistája már szervezte újabb erdélyi turnéját és örömmel állt be a méhnyakrák elleni harcba.

A kilenc állomásból tartó turné első koncertjének pedig hétfő este Szatmárnémeti, pontosabban a filharmónia előadóterme adott otthont. A sepsiszentgyörgyi művésznő nem egyedül érkezett, erdélyi turnéjára elkísérte két kollégája, a magyar musical koronázatlan királynője, Janza Kata és a színház ígéretes, fiatal táncoskomikusa, Laki Péter.

Nem csak az előadók karaktere sokrétű, a két órás program repertoárja is meglehetősen színes: operett, musical, pop és táncdal egyaránt szerepelt benne. Az előadott dalok egyrészt felölelték Dancs Annamari húsz éves pályafutását, másrészt olyan ismert musicalek betétdalai is felcsendültek, mint a Rómeó és Júlia vagy az István a király. A szünet után elsősorban az operettslágereké volt a főszerep, de a programban jól megfért akár a Neoton Família feldolgozás is...

A statisztikák szerint Romániában évente háromezer nőnél diagnosztizálnak méhnyakrákot. Ez egyben azt jelenti, hogy naponta kilenc páciensnél fedezik fel a kórt - hat esetben pedig sajnos túl későn ahhoz, hogy igazán segíteni tudjanak.

Dancs Annamari és az RMDSZ Nőszervezet a megelőzés, a rendszeres ellenőrzés fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet Szatmárnémeti után Nagyváradon, Marosvásárhelyen, Szászrégenben, Zilahon, Csíkszeredában, Brassóban, Sepsiszentgyörgyön és Kolozsváron.

A kezdés mindenesetre remekül sikerült!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: