2012-12-20 15:56:29• hírek • MTI

Az RMDSZ nem szavaz bizalmat az új Ponta-kormánynak

Az RMDSZ képviselőházi és szenátusi frakciója együttes ülésen vitatta meg és alakította ki álláspontját az új kormány beiktatásával kapcsolatban, amelyből - a felek előzetes szándéknyilatkozatával ellentétben - a kormányra kerülő Szociálliberális Szövetség kihagyta az RMDSZ-t.

"A kormány beiktatatása ellen fogunk szavazni. Ellenzékben vagyunk, nincs szükség a voksainkra, a szövetség álláspontját pedig Borbély László politikai alelnök fogja ismertetni a két ház holnapi (pénteki) együttes ülésén. A szakbizottságokban viszont, a miniszterjelöltek meghallgatásán majd az illető teljesítménye függvényében szavazunk: elvileg nem támogatjuk sem a kormányt, sem a minisztereit, de lehetnek olyan kivételek a jelöltek között, akiket megszavazunk" - magyarázta Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke azt is bejelentette, hogy a képviselőház külügyi bizottságának elnöke Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke lesz, a szenátus emberi jogi, vallási és kisebbségi bizottságának elnöki tisztségét pedig Bíró Rozália szenátor tölti majd be.

A tervek szerint Victor Ponta miniszterelnök-jelölt pénteken járul a parlament két házának együttes ülése elé, hogy bizalmi szavazást kérjen új kormánya számára. (MTI)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: