2009-10-05 16:41:27• hírek • Szatmár.ro

Az RMDSZ is aláírja

Mégis támogatja a PNL által kezdeményezett bizalmatlansági indítványt az RMDSZ.

Hétfőn 17 óra tájban döntött úgy az érdekvédelmi szervezet képviselőházi és szenátusi frakciója, hogy korábbi álláspontjával ellentétben mégis csatlakozik az érdekvédelmi szervezet a PNL által benyújtandó bizalmatlansági indítványhoz. Minderről Günthner Tibor szenátor számolt be honlapunknak.

- Korábban támogatni akartuk a kormányt, de akkor, amikor az sürgősségi kormányrendeletekkel továbbra is meg akarja kerülni a Parlamentet, sokkal előnyösebbnek, ésszerűbbnek tűnik, ha tisztességesen végigvisszük az ellenzéki munkát - fogalmazott a szenátor. - A PD-L több alprefektusi és intézményvezetői tisztséget is felajánlott nekünk, de úgy gondoljuk, az ideig-óráig tartó előnyökért nem éri meg, hogy felvállaljuk a kormány sikertelenségeit, főleg, hogy ő nem hajlandó teljes mellszélességgel felvállalni bennünket, a romániai magyar érdekeket.

Günthner elárulta: a referendumtörvény kormányrendelet általi módosításának tervezete tette fel az i-re a pontot, de a nyugdíjtörvényt is a Parlament kiiktatásával akarta a kormány megszavazni. A szenátor okos döntésnek tartja a most megszületett határozatot, hiszen ezáltal megszűnnek a hasonló praktikák. A PNL és RMDSZ által benyújtandó indítványt valószínüleg a PSD is megszavazza.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: