2016-12-02 10:42:56• hírek • Választási hirdetés

Az RMDSZ és az MPP együtt az erős parlamenti képviseletért

A két politikai formáció Szatmár megyében is együtt dolgozik.

„Minden választás legalább négy esztendőre dönt a közösség sorsáról. A romániai parlamenti választások tétje pedig ma még nagyobb. Ahhoz, hogy a magyar kisebbség jogait érvényesíthesse és megvédhesse, az szükséges, hogy az RMDSZ által minél nagyobb képviselettel rendelkezzen a bukaresti parlamentben"- fogalmazott Kövér László kolozsvári látogatásán. A Magyar Országgyűlés elnökét Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke fogadta a kincses városban.

„2016-ban néhány jelentős változás történt az RMDSZ politikájában, elsősorban a közképviseleti munka megközelítése változott. 2014 óta dolgozunk azon, hogy megvalósuljon az erdélyi magyar összefogás, ez most 2016-ban látszik a legjobban: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Magyar Polgári Párt közös listán indul a december 11-i parlamenti választásokon. Az összefogás egy országos választás esetén abból az erkölcsi felismerésből született, hogy nekünk mindent meg kell tennünk ahhoz, hogy közös fellépéssel szolgáljuk a magyar érdeket, a közérdeket, a közjót" - hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök a találkozót követő sajtótájékoztatón.

Összefogés Szatmár megyében is

Az RMDSZ és az MPP Szatmár megyében is együtt dolgozik, a közös magyar képviselet érdekében. Legútóbb Kaplonyban találkoztak a politikai alakulatok képviselői. Pataki Csaba, a Szatmár megyei RMDSZ elnöke, Erdei D. István, Magyar Lóránd és Gaman Mihai parlamenti képviselőjelöltek, illetve Turos Lóránd, szenátorjelölt, Hegedüs Pállal, az MPP megyei-, Zazula Béla, városi elnökével, illetve a szervezet polgármestereivel egyeztettek.

"A dolgunk ugyanaz, politikai alakulattól függetlenül, az emberek jobb infrastruktúrát, járhatóbb utakat, illetve élhetőbb életkörülményeket várnak tőlünk. Az országos politikában pedig a magyar közösségek érdekeit egyedül az RMDSZ képviseli. Tapasztalatból tudom, hiszen Bukarestben dolgoztam az elmúlt négy évben és bizony sokszor nagy szükség lett volna még egy-két szavazatra, egy-egy tervezet átviteléhez, vagy éppen egy-egy őrültség megakadályozásához. Ezért is nagyon fontos, hogy minél többen elmenjünk szavazni december 11-én"- fogalmazott a találkozón Pataki Csaba.

A megbeszélésen természetesen részletesen beszéltek az önkormányzatok pályázati lehetőségeiről, Egri, Csomaköz, Mezőterem, valamint Kaplony községek igényeiről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: