2011-08-23 14:56:36• hírek • Szatmár.ro

Az RMDSZ beazonosította az őszi prioritásokat

Kovács Péter főtitkár tájékoztatása szerint a népszámlálás, az Erdélyi és az Önkormányzati Konzultáció, az Építjük Erdélyt képzési program, valamint a szervezetépítés szerepelt az RMDSZ Főtitkárságának mai, kolozsvári ülésén.

A testület áttekintette a Szövetség népszámlálással kapcsolatos tevékenységét, illetve megbeszélte a szeptember közepén induló tudatosító kampány részleteit, amelyben egyebek mellett egy karavánt is szerveznek azokon a településeken, amelyeken 2002-ben a magyarság aránya 18 és 22 százalék között mozgott.

A tervek szerint az Erdélyi Konzultáció eredményeit szeptember végéig összesítik, elemzik, majd települési bontásban, a megyei és helyi RMDSZ szervezetekkel közösen kialakítanak egy tevékenységi tervet a magyar családok által jelzett gondok orvoslására. Horváth Anna önkormányzatokért felelős főtitkárhelyettes beszámolójából kiderült, hogy az Önkormányzati Konzultáció, amelyben minden RMDSZ-es polgármester alpolgármester, tanácsos egy űrlap kitöltése által összegzi munkájának sikereit, megvalósításait, kudarcait, valamint vázolja terveit, több mint 70 százalékban készen áll. A Főtitkárság döntése értelmében a két konzultációs folyamat elemzése együttesen, az adatok és információk közös értékelése által készül el.
Az ősszel folytatódik az Építjük Erdélyt képzési folyamat. A tavasszal lebonyolított ifjúsági vezetőképzőt kampánymenedzser képzés követi, amelyet jövőre, az önkormányzati választásokat megelőzően a fiatal jelöltek felkészítése egészít ki.
A Főtitkársági ülésen megbeszélték két új RMDSZ testület megalakulásának kérdését: a tervek szerint a 84 tagú Kulturális Autonómia Tanács szeptember második felében, míg a Hegedűs Csilla főtitkárhelyettes által kezdeményezett Kulturális Örökségvédelmi Tanács október hónap első felében alakul meg.

Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: