2014-11-27 18:50:43• hírek • Kocsis Zoltán

Az RMDSZ átlátható ingapénz-rendszert akar

A tanügyi alkalmazottak ingázási költségeinek elszámolását átláthatóan kezelő rendszert akar a Szatmárnémeti Városi Tanács RMDSZ-es frakciója: enélkül nem szavazta meg visszatérítésről szóló tervezetet. Más kérdés, hogy tartózkodásuk ellenére a tanács jóváhagyta azt.

„Értsék meg, mi nem a tanárok ellen vagyunk! Az viszont elfogadhatatlan, hogy például az egyik Szatmárpálfalváról bejáró pedagógusnak 90 lejt fizetünk egy hónapra, egy másiknak, aki ugyanonnan ingázik, 270 lejt", magyarázta álláspontjukat Maskulik Csaba tanácsos. Szerinte az is elfogadhatatlan, hogy sok esetben a tanügyi káderek nem bérletet mutattak be az igényelt összeg igazolásaként, hanem a személyszállító cégek kézzel írott igazolásait, hogy bizony ennyibe és annyiba kerül egy bérlet. „Egy vonalon csak egy társaság szállíthatja az embereket, mégis, volt eset, hogy ugyanazon vonalra több cég igazolását is leadták" mondta.

Maskulik felszólította a város vezetőségét, hogy a következő évre dolgozzanak ki egy rendszert, amely alapján átláthatóan meg lehet ítélni, kinek mennyi jár. Nits János javaslata szerint az első lépés efelé az lenne, hogy táblázatba gyűjtik: melyik bérlet mennyibe kerül.

A vitában Valeriu Bancea liberális tanácsos, civilben ügyvéd, rukkolt elő a leghajmeresztőbb állásponttal. „Nem a városi tanács feladata eldönteni, hogy bizonyos összeget legálisan vagy illegálisan költenek el. Erre ott vannak a különböző igazságügyi szervek. Mi megszavazzuk a kért összeget, a többi nem a mi dolgunk".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: