2019-11-10 11:27:56• hírek • Bede Emőke

Az RMDSZ Szatmár megyei elöljárói már éltek szavazati jogukkal

Vasárnap reggel hét órakor kinyitottak a belföldi szavazóhelyiségek is, ugyanis az ország csaknem 19 millió szavazópolgára államfőt választ a következő ötéves időszakra. Szatmár megyében összesen 337 szavazóházat jelöltek ki, ahova 300 ezernél is több választópolgárt várnak az urnák elé.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Szatmár megyei tagjai közül elsőként Pataki Csaba, a párt megyei elnöke adta le voksát, mégpedig a szatmári Vasile Lucaciu Általános Iskolában. „Én ma egy olyan jelöltre szavaztam, aki erősíti a közösségünket, az egyedüli, akinek üzenete volt, és aki felvállalta mindennapi gondjainkat, és aki be is bizonyította eddigi pályafutása során, hogy tiszteli a magyar értékrendet. Én arra kérek mindenkit, hogy ne hagyja azt, hogy mások döntsenek helyette, hanem szánja rá, azt az öt-tíz percet, mozgósítsa a családját, rokonát, barátját, hisz ma mi döntünk. Ma a mi kezünkben van a döntés és nem mindegy, hogy milyen eredményt érünk el, mennyire lesz erős a szavunk. A mai nap meg fogja határozni a közvetkező öt év mindennapjait.” - mondta Pataki. 



Turos Lóránd szenátor a Szatmár Megyei Futbal Egyesület székhelyén dobta be a lepecsételt ívet az urnába. "Könnyű dolgom volt, hiszen ma arra az egyetlen jelöltre adtam le a szavazatomat, akinek valóban fontos közösségünk, fontos a gyermekeink és az ország jövője" - üzente az esemény kapcsán a szenátor.



Erdei D. István parlamenti képviselő, ki ugyancsak Szatmárnémetiben pecsételt, pedig az alábbi üzenet kíséretében adta le voksát: "Éltem alkotmányos jogommal és erkölcsi kötelességemmel: eljöttem szavazni! Olyan jelöltre adtam a voksomat, aki minden tőle telhetőt el fog követni, hogy olyan országban éljünk, ahol jómagam, családom mellett közösségünk minden tagja jól érezze magát!"



Kereskényi Gábor, a párt szatmári elnöke, Szatmárnémeti polgármestere a családjával ment szavazni, s ugyanerre buzdította a lakosságot is. "A magyar ügyet, a mi ügyünket csak a magyar jelölt képviseli! Mutassuk meg, hogy számít a magyarságunk és számít a szavazatunk! Arra kérem a szatmári barátaimat ennek a tudatában szánja rá azt a 10 percet és menjen el szavazni"



Hasonló üzenetet fogalmazott meg Magyar Lóránd parlamenti képviselő a megye lakóinak: "Vasárnap arra a jelöltre szavaztam, aki leginkább képviselni tudja a magyar ügyet. Úgy gondolom, hogy a többi jelölt közül erre senki nem képes, csak a magyarok szavazataira vágynak, de nem rendelkeznek egy működő kisebbségvédelmi stratégiával. Arra buzdítok mindenkit, hogy éljen állampolgári jogával és menjen el szavazni!"
 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: