2012-12-31 13:46:26• hírek • Kocsis Zoltán

Az Ördögök sem fogtak ki a Pusztadarócon Csengerben

A tavalyinál is jobban szerepeltek a Szatmár megyei csapatok a december 28-30. között Csengerben megrendezett SZAL-TÓ Kupán: egy esztendővel korábban az első hely mellett a harmadikat szerezték meg, most viszont a döntőbe két partiumi együttes jutott be. A győztes kiléte azonban nem változott - a Pusztadaróc megvédte címét.

Az idei, immár kilencedik SZAL-TÓ kupára 24 csapat jelentkezett. Őket hat darab négyes csoportba osztották a szervezők. Az csoportok első két helyezettei a négy darab hármas középdöntőcsoportokba jutottak. Ezek első helyezettjei játszották az elődöntőt, az itt győzők pedig a finálékat.

A címvédő Pusztadaróc a B csoportban kezdte meg útját a Túrricse elleni 2-1-es győzelmével. Mint később kiderült, ez volt az egyetlen gól, amit a daróciak kaptak! A folytatásban ugyanis előbb egy gól nélküli döntetlen következett a B&B BT ellen, majd 2-0-ra verték a Gold Cafét. A középdöntőcsoportban 3-0-ás győzelmet arattak a Boorder Guard ellen, majd egy újabb gól nélküli döntetlen után büntetőkkel verték 3-2-re a Nyírbátort. Ez tulajdonképpen a tavalyi finálé megismétlése volt, akkor szintén gól nélküli meccs után a büntetőpárharc döntött a szatmáriak javára. Így volt az elődöntőben is, ahol a Mátészalka elleni meccsen nem került hálóba a labda - csak a heteseket követőben.

Pusztadaróc megvédte címét

A döntőben pedig egy másik partiumi együttes, a Szatmári Vörös Ördögök vártak a címvédőre. A vélhetően Manchester United-szurkolókból álló gárda az elődöntőig az összes meccsét megnyerte! A csoportban az Elixir (2-1), az Elismertek (5-2) és a Nyírbátor (2-0), a középdöntőcsoportban pedig az All Star (2-0) és a B&B BT (2-1) is vesztesen hagyta el a pályát az ördögök elleni meccs után. Az elődöntőben viszont a Gólvágók majdnem megtalálták az ellenszert - ám mivel ők maguk nem voltak hűek nevükhöz (értsd, nem találtak kapuba), 0-0 után a szatmáriak rúgták biztosabb lábbal a heteseket.

A Vörös Ördögök a döntőig nem kaptak ki

A döntőben viszont a Pusztadaróc igazi ördögűzőnek bizonyult - 5-0 arányú, több mint magabiztos győzelmet aratott. A harmadik helyért megvívott kisdöntőben a Gólvágók 1-0-ra legyőzték a Mátészalkát.

A torna gólkirálya Barcsay Márk (All Stars), legjobb mezőnyjátékosa Iuhas Cosmin (Pusztadaróc), legjobb kapusa pedig Dobray Raymond lett.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: