2011-06-06 17:59:28• hírek • Szatmar.ro

Az Ördögkút állhat az Olimpia útjába

Néhány évnyi negyedik osztályú purgatórium után az Olimpia közel került ahhoz, hogy visszakerüljön a labdarúgás országos körforgásába, ami még akkor is figyelemre méltó tény, ha „csak" a harmadik ligáról van szó. Az első döntő lépést vasárnap tette meg Csík Tibor csapata, amikor az Óvári 4-0-ás kiütésével megnyerte a megyei bajnokságot. Következik Ördögkút!

A megyék közti osztályozón az Olimpia Szilágy megye legjobbjával küzdhet meg június 15.-én. Hogy az pontosan melyik gárda, az csak a hétvégén, az utolsó fordulóban dőlt el. Az egycsoportos, 12 csapatos szilágysági bajnokságban Ördögkút két ponttal vezetett Galgó ellen az utolsó etap előtt, ám esélyeshez méltóan 5-0-ra földbe döngölte Nagyderzsidát és ezzel eldöntötte az elsőség kérdését.

„Egyelőre még nem tudunk semmit róluk, de feltérképezzük és elkezdjük gyűjteni az információkat a szilágysági csapatról. Kedden megkezdjük a felkészülést is a jövő szerdai meccsre, naponta egy edzést iktattunk be a programba", vázolta a következő napok teendői Csík.

A Steaua és az Újpest korábbi játékosa kitért az Óvári elleni döntőre is, amellyel kapcsolatban elmondta: úgy érzi, tanítványai teljesen megérdemelten nyerték meg. „Minden tekintetben felülmúltuk ellenfelünket, technikailag és taktikailag is. A mérkőzés előtt is mondtam, hogy az első félidőben még szoros lesz a meccs, utána viszont a tudásbeli különbség meghatározó lesz. Ez így is történt, tudtuk, hogy milyen gyenge pontjaik vannak, és ezeket ki is használtuk. A pontrúgásoknál például a védelmük elég rosszul állt fel, ezért sokat gyakoroltuk az ilyen szituációkat, és az első gól így is született ", mondta Csík.

Az Ördögkút elleni találkozóra június 15.-én kerül tehát sor, a helyszínt azonban egyelőre nem jelölte ki a szövetség. Azt tudni csak, hogy Bihar megyében rendezik a meccsen, ám ott szóba jöhet Nagyvárad, Belényes, Nagyszalonta vagy akár Margitta is.

Az Olimpia-Óvári találkozón kívül a hétvégén lejátszották az ifjúsági csapatok fináléját is, melyben az Avasfelsőfalui Energia 6-5 arányban nyert a Sárközújlaki AS ellen. Az ifibajnokság gólkirálya az érkávási Cristian Indrieş lett (49 találat), a felnőtt mezőnyben a Vetési Viitorul futballistája, Sergiu Negru bizonyult a legeredményesebbnek 25 góllal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: