2011-02-01 14:19:08• hírek • Póti Orsolya

Az Ön ajtaján is becsengethetnek!

illusztráció
illusztráció

Az idősek Szatmárnémetiben is a bűnözők célpontjában állnak, ugyanis különböző cselekkel próbálják őket kifosztani. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal figyelmezteti a lakosokat, ne engedjenek a szélhámosok módszereinek.

Szatmárnémetiben újra megjelentek az olyan szélhámosok, akik az időseket környékezik meg pénzt csalva ki belőlük. A hétfői esetről egyik olvasónk tájékoztatta hírportálunkat. Hétfő délelőtt egy hölgy csengetett be egy nyugdíjashoz, mondván, hogy a Polgármesteri Hivataltól jött, és ha helyben 20 lejt ad neki, nem kell a későbbiekben kifizetnie villanyszámláit.

A kiszemelt nyugdíjas korábban már hallva a különböző módszerekről elutasította a hölgy ajánlatát. Tájékozottságának köszönhetően nem tudtak pénzt kicsikarni tőle. Többször előfordul, hogy idegenek csengetnek be idősek ajtaján egy hivatalosnak tűnő papírt felmutatva, de azt már nem engedik, hogy a papírt ténylegesen elolvassák, rögtön térnek is a tárgyra.

Az esettel kapcsolatosan Kereskényi Gábor alpolgármestert kérdeztük meg, aki közölte, hogy a hivataltól ilyen jellegű kéréssel nem keresnek fel lakosokat. A Polgármesteri Hivatal figyelmezteti a lakosokat, amennyiben újabb eseteket észlelnek tegyenek feljelentést a rendőrségen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: