2016-07-01 16:47:19• hírek • Szatmár.ro

Milyen változásokat szeretnének az Olimpia szurkolói?

A focidrukkereket képviselő Ciprian Bretan is tagja lett az Olimpia igazgatótanácsának.

Az Olimpia rajongóit képviselő Bretan a szavazást követően juttatta el a sajtó képviselőinek a rövid távú terveit, amit át szeretne vinni az igazgatói tanácson, illetve mihamarabb meg szeretne valósítani. A tervek összességében érdekesek és hasznosnak tűnnek, kérdés, hogy mennyit és mennyi idő alatt lehet megvalósítani belőle.

Bretan szerint mindenképpen kellene egy baráti találkozót szervezni egy top-csapattal, amelyre csak a bérlettel rendelkezők nyernének bebocsájtást - illetve a bérletet váltók között ajándékokat sorsolnának ki. Ezzel is bátorítva a szatmáriakat a bérletek váltására. Bretan szerint szükséges lenne egy vállalkozás (Kft.) megalapítása is, amely azokkal az ügyekkel foglalkozik, amelyek az Olimpiával kapcsolatosak, de nem kötődnek közvetlenül a sporthoz.

A tervei között szerepel a stadion épületében egy ajándékbolt létrehozására is, amelyben a drukkerek olimpiás relikviákat vásárolhatnának. Bretannal pénteken beszéltünk telefonon, ő azt mondta, hogy már jelentkezett is egy Kolozsváron élő drukker, aki ingyen vállalná az Olimpia-webshop létrehozását.

A vezérdrukker szerint nagyon fontos lenne a stadionban uralkodó állapotok javítása: javítani az ivóvíz-ellátáson, kulturált mellékhelyiségek létrehozása, illetve étel-ital árusításra elfogadható áron. A beléptetést Bretan szerint vonalkód-olvasós kapukon keresztül kellene megoldani, és jóval több bejáratot/kijáratot kellene megnyitni, mint amit eddig nyitottak.

Ciprian Bretan szerint hasznos lenne, ha meg lehetne egyezni a tömegközlekedési vállalattal, hogy az egy órával a meccsek előtt ingyenesen szállítsa a drukkereket a stadion környékére. Fontosnak érzi a következő drukker-generáció nevelését is: tervei szerint a gyerekek a szüleikkel ingyen léphetnének be a stadion egy külön erre a célra kialakított részére. Itt különböző egyéb szórakozási lehetőségek is lennének a gyerekek számára, mert nekik azért kicsit sok a meccs 90 perce.

Szükség lenne továbbá az FC Olimpia Satu Mare név jogainak a megszerzésére illetve egy saját hivatalos internetes oldal beindítására illetve működtetésére is - ez a www.fcolimpia.ro lenne. Ez az oldal jelenleg is működik, a hivatalos oldal azonban egyelőre az olimpiasm.ro.

Bretan is komolyan veszi az átláthatóságot: tervei szerint havonta nyilvánosságra hoznák majd az aktuális kiadásokat és bevételeket.

„Jelenleg mindenképp egy alapos átvilágításra van szükség a klubnál. A tervek, változtatások megvalósítása is ezen múlik. Úgy vélem, az Olimpiának most legalább egy millió lejnyi tartozása van - de az átvilágítás majd pontosabb összeget mutat meg" - mondta el a Szatmár.ro-nak Ciprian Bretan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: