2008-07-16 10:59:22• hírek • Csenteri Judit

Az Olimpiai Játékok legidősebb sportolója

laurieA 60 éves Laurie Lever életében először és utoljára szeretne részt venni az Olimpiai Játékokon.

Az Ausztráliai Olimpiai Tanács nemrég hírül adta, hogy a 60 éves Laurie Lever álma, miszerint részt szeretne venni az Olimpiai Játékokon, teljesülni fog a következő hónapban.

Laurie Lever karrierje során most először fog szerepelni Olimpián, ezen belül a díjlovaglás próbán, ahol egyben ő lesz az idei Olimpiai Játékok legidősebb versenyzője is.

Lever, aki rengeteget dolgozott élete során ahhoz, hogy most ide eljuthasson, s aki mára egy iszonyúan jó lóval rendelkezik, a „Jobb később, mint soha" jelszóval indul neki a versenynek. „El vagyok ragadtatva attól, hogy szelektálva lettem és biztosíthatok mindenkit afelől, hogy büszkén fogom képviselni Ausztráliát Pekingben" - fűzte hozzá jelszavához.

Az Olimpiai Játékok legidősebb sportolója az akadályugrás ausztráliai csapatában fog szerepelni, amelyben társai még Peter McMahon, Matthev Williams és Edwina Alexander.

Minden idők legidősebb sportolója egyébként, aki egyben érmet is szerzett az Olimpiai Játékokon, a svéd Oscar Swahn volt. 1920-ban, 72 éves és 10 hónapos korában szerzett olimpiai ezüst érmet az Anversi Olimpián, amikor volt.

Cs. J.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: