2015-12-19 17:25:41• hírek • Kocsis Zoltán

Az Olimpia fennállásának első gáláján jutalmazták a legtehetségesebb fiatalokat

Denis Chivari
Denis Chivari

A Szatmár megyei labdarúgás zászlóshajójának, az Olimpiának a vezetősége rendhagyó évadzáró gálát szervezett szombat délelőtt. A Szakszervezetek Művelődési Házában megtartott esemény kétségtelenül dicsérendő kezdeményezés, hisz arról szólt, amiről egy kis költségvetéssel, többségében közpénzekből működtetett klubnak szólnia kellene: az utánpótlásról.

Amint azt Florin Muresan sportújságíró, a klub sajtószóvivője, egyben az esemény műsorvezetője kiemelte, első ízben fordul elő, hogy az Olimpia vezetősége gálával zárja az esztendőt. Olyan gálával, amelyen a legjobb utánpótláskorú játékosokat díjazzák.

Dan Babut klubelnök köszöntő beszédében kiemelte, hogy a klub utánpótlásközpontja alig egy éve kezdte el működését, az eredményei pedig máris „kiemelkedőek". „Olyanok, amelyeknek híre Bukarestig is eljut", utalt Babut arra, hogy az Olimpia több játékost is ad az utánpótlás-válogatottak kereteibe. Babut örömtelinek nevezte, hogy több korábbi legenda is dolgozik a klubon belül és azt kívánta a jelenlévő fiataloknak, hogy „váljanak ők is legendákká."

Ioan Campean igazgatótanácsi elnök szerint az Olimpia 2010-ben pontosan azért alakult újjá, hogy a fiataloknak megadja a focizás, a fejlődés lehetőségét. Azóta mintegy 180 gyerek sportol az Olimpiában.

Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke személyes élményeihez nyúlt vissza a klub újjáalakítása kapcsán. „Valamikor 2010 körül Románia és Magyarország utánpótlás-csapatai játszottak egy barátságos meccset Szatmárnémetiben. A szervezők felkértek engem és Kereskényi Gábort, végezzük el a kezdőrúgást. Én akkor a megyei tanács alelnöke voltam, Kereskényi úr pedig alpolgármester. Amikor odamentünk, hogy elvégezzük a kezdőrúgást, kifütyültek minket. Először nem értettem miért, majd az esemény rádöbbentett: ennyire fontos a szatmáriaknak az Olimpia", elevenítette fel az újrakezdést a tanácselnök.

„Az Olimpia története azóta sikertörténet!", jelentette ki Stef. A tanács elnöke biztosította a hallgatóságot, büszke az Olimpia munkájára, eredményeire és leszögezte: továbbra is kész támogatni a sportot, azon belül az Olimpiát. „Még akkor is, ha közben annyian ellenőriztek, akadékoskodtak, hogy az embernek elmegy a kedve a sport finanszírozásától", fogalmazott Stef.

Az esemény nem maradhatott politikai üzengetés nélkül és erről „természetesen" Dorel Coica gondoskodott. „Nyugodj meg, Adi, a közönség nem téged fütyült ki, hanem Kereskényit. Ő nem szereti a labdarúgást, csak a kosárlabdát, ezért fizetett egy millió eurót évente a sok légiósnak", szólt a polgármester köszöntője, majd ifjúkorának egyik kevéssé ismert részéről is lerántotta a leplet. Felfedte, hogy ő maga is futballozott, méghozzá két brassói csapatban: a Steaua Rosiéban és a Metromban...

A gála érdemi része ezt követően kezdődött, hisz jutalmazták valamennyi generáció legjobb játékosát. Csík Tibor, a felnőttcsapat edzője jelenlétében különdíjat kaptak a legjobb utánpótlás-edzők is.

A gálát szurkolók egy része tiltakozásuk eszközének használták fel. Egy transzparenst függesztettek ki, amelyben elmaradt kifizetésekre utaltak.

Íme a díjazottak névsora:
Az év legjobbja a különböző korcsoportok között:
A 2006-ban születettek között: Onet Vaentin
A 2005-ben születettek között: Maris Duca
A 2004-ben születettek között: Laurentiu Caba
A 2003-ban születettek között: Varga Adrian
A 2002-ben születettek között: Alin Vasile
A 2001-ben születettek között: George Micle
A 2000-ben születettek között: Stefan Stulianec
Az 1999-ben születettek között: Adrian Todut
Az 1998-ban születettek között: Csík Márk
Az 1997-ben születettek között: Denis Chivari
Különdíjak:
Az utánpótlás legnagyobb ígérete: Alin Vasile
A év legjobb korosztályos játékosa: Denis Chivari
Az év utánpótlásedzője: Ioan Dragomir
Utánpótlás-válogatottak tagjai: Denis Chivari, Toni Kanalos
Különdíjat kapott továbbá Paul Mihai és Mihai Sabau csapata, a C junior valamint a Ioan Dragomir csapata, az A junior együttes.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: