2017-04-17 17:41:06• hírek • Szatmár.ro

Elhunyt a szatmári focilegenda, Both Gábor

Both Gabi - ahogy mindenki emlegette - a tavalyi év októberétől az Olimpia tiszteletbeli elnöke volt.

Szomorú hír rázta meg húsvét másodnapján a szatmári sportéletet: elhunyt Both Gábor, a szatmári focilegenda, az Olimpia tiszteletbeli elnöke. 70 éves korában érte a halál.

Az 1960-as években tagja volt Románia junior és ifjúsági korosztályú válogatottjának. Karrierje során Both Gábor a Bukaresti Dinamoban mások mellett Mircea Lucescu csapattársa volt. Játszott az Aradi UTA csapatában, tagja volt annak a csapatnak, amelyet a Tottenham győzött le az UEFA-kupa negyeddöntőjében.

Miután hazatért Szatmárnémetibe, fontos szerepet játszott az A-ligába való feljutásért folytatott küzdelemben, melynek végeztével az Olimpia az első ligába verekedte magát 1974-ben. A szatmári alakulattal román kupadöntőt játszott 1979-ben a Craiova ellen. Labdarúgó-karrierjét 1981-ben fejezte be, a folytatásban edzőként tevékenykedett. Edzői munkájának a csúcsaként az 1997/1998-as szezonban a Szatmárnémeti Olimpia újra feljutott a román foci élvonalába, ahol egy évet töltött.

Both Gábor 2008-tól az Olimpia Stadion adminisztrátora volt, 2016 őszén azonban betegsége miatt lemondott erről a feladatról. Ekkor kérték fel, hogy legyen az Olimpia tiszteletbeli elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: