2014-03-28 13:21:24• hírek • Az otthon bivalyerős, ám idegenben gyámoltalan Rm.

Az otthon bivalyerős, ám idegenben gyámoltalan Rm. Valceát fogadja az Olimpia

A hazai pályán bivalyerős, idegenben azonban meglehetősen gyámoltalan Ramnicu Valceát látja vendégül szombat délelőtt (11.00 órai kezdettel) az Olimpia labdarúgócsapata a román bajnokság második osztálya második csoportjának 20. fordulójában.

A sárga-kékek nem engedhetnek meg maguknak újabb hazai botlást, ha a felsőházi rájátszásban szeretnék folytatni, ráadásul bizonyítani akarják: az őszi sima vereség nem tükrözi a két gárda közötti reális különbséget.

„Feszült meccsre számítunk. Olyanra, amilyen amúgy az eddigiek is voltak. Nehéz meccs vár ránk egy olyan csapat ellen, amely a feljutásra törekszik. Ősszel 3-0-ra kikaptunk, de most meg akarjuk mutatni, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között. Meglepetéseket tartogatunk számukra", jelentette ki a meccs előtt Csík Tibor, a szatmáriak vezetőedzője.

Remek meccset ígér a két csapat legutóbbi hat meccse alapján készített statisztika is. Ezek szerint a Ramnicu Valcea a tabella harmadik helyen állna 11 ponttal, az Olimpia pedig a negyediken 10 ponttal.

A Ramnicu Valcea eddigi 35 pontjának 80%-át hazai pályán szerezte, ez is mutatja, hogy idegenben meglehetősen sebezhető az oltyán gárda. Utóbbi két idegenbeli fellépésén például gólt sem lőtt, egyetlen győzelmét pedig Nagyváradon aratta - még tavaly novemberben. Emellett még négy döntetlent tudnak felmutatni ugyanannyi vereség mellett.

A fentiek nagy vonalakban az Olimpiára is vonatkoznak: a sárga-kékek hazai pályán négy győzelem és ugyanannyi döntetlen mellett mindössze egy vereséget szenvedtek - egy héttel ezelőtt az Olt ellenében. Szerencsére szerdán javítani tudtak a fiúk, éppen Nagyváradon.

A Ramnicu Valcea együttese jelenleg 35 ponttal a második helyen áll a tabellán, ám télen jelentős érvágás érte, amikor a Kolozsvári CFR visszarendelte legeredményesebb csatárát, az addig csak kölcsönben szereplő Sergiu Negrutot. Őt az Olttól igazolt kameruni Jean Christian Njoh N'Konguéval igyekszik pótolni a klub - a 30 éves csatár szerdán győztes gólt szerzett a Marosvásárhely ellen. A valceaiak keretében még egy légiós, ráadásul még egy afrikai is szerepel a nigériai védő, Samson Mwabuere személyében.

Végezetül ejtsünk szót az „edzők párharcáról" is. Amint tudjuk, Csík Tibor kiváló védő volt, a 90-es években öt évet húzott le a Steauában. Ezzel szemben kollégája, Claudiu Niculescu az utóbbi évtized egyik legjobb román csatáraként, szabadrúgás-specialistaként írta be magát a román futball történelmébe. És noha megfordult a Craiovai és a Kolozsvári Universitateában (na meg a német és a ciprusi élvonalban valamint az olasz másodosztályban), neve leginkább a Dinamóhoz kötődik, amelynek színeiben hét szezont játszott.

20 .forduló:
Olimpia - Ramnicu Valcea
Resicabánya - Beszterce
Minerul Motru - FC Olt
CSU Craiova - Bihar FC
Marosvásárhely - Mioveni
FCU Craiova - Aradi UTA

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: